Szombaton rajtol a Vajdasági Vágta


Kilencedik alkalommal szervezik meg Szabadkán a Vajdasági Vágtát, mely egyben az őszi Nemzeti Vágta előfutama

A versenyt a szabadkai Bácska Lovas Klub pályáján tartják meg június 19-én. Az ünnepélyes felvonulás délben veszi kezdetét.

Az ünnepélyes megnyitó után a versenyzők esküt tesznek, az előfutamok pedig egy órakor indulnak. Az idei versenyre 15 felnőtt versenyző és hat kis huszár nevezett be. A futamokat követően lovasbemutatókon és egyéb színes programokon vehetnek részt a látogatók. Az esemény a Budapesti Operettszínház művészeinek előadásával zárul.

„A célunk közel 10 évvel ezelőtt, amikor elkezdtük szervezni a Vajdasági Vágtát, az volt, hogy Vajdaságban népszerűsítsük a ló és lovas sportokat, hogy minél több fiatalt nyerjünk meg ennek a sportnak.”- nyilatkozta Bunford Tivadar, a Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány igazgatója a PannonRTV-nek.

A Vajdasági Vágta az elmúlt 9 év alatt Vajdaság legnagyobb magyar rendezvényévé nőtte ki magát. Tavaly a járványhelyzet miatt közönség nélkül tartották meg, idén azonban a szervezők ismét 10 ezres nagyságrendű közönségre számítanak.

„Nagyon bízunk abban, hogy ez a jövő szombati esemény látványos lesz, látogatott lesz és valóban a lovas sportot kedvelő közönség meg fogja szeretni ezt a pályát, itthon fogja magát érezni és jövőre egy nagyon szép jubileumi ünnepséget fogunk szervezni ezen a pályán.”- mondta Pál Károly, a Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány igazgatóbizottsági elnöke.

Az előfutam négy legjobb felnőtt versenyzője, két kis huszár és egy szerb ajkú lovas továbbjut az októberben tartandó budapesti Nemzeti Vágtára.

fotó és forrás: Pannon RTV.com


A rovat legfrissebb hírei