A következő cél a kenyai Világbajnokság


Világos Adriana a tallini ezüstje után még motiváltabb

Világos Adrianna ezüstérmet szerzett az Európa-bajnokságon. A kishegyesi lány gerelyhajításban szerzett eredményének köszönhetően állhatott a dobogó második fokára. Csupán 74 centiméter választotta el az első helyezéstől. Világos Adrianna kedden érkezett haza a tallini versenyről.

Érmek és serlegek sokasága. Ez a látvány fogadja a látogatót a 17 éves Világos Adrianna szobájában. A kishegyesi lány büszkén mesélt róluk. Adrianna gyermekkora óta mindig sportolt valamit. Jelenleg 500 grammos gerelydobásban versenyez, azonban hamarosan vált majd 600 grammosra. A rekordja 68 méteres dobás volt, az EB-n 60,44 méterrel szerezte meg az ezüstöt.

"Nagyon régóta vártam már, hogy egy nemzetközi versenyre is kimehessek. Nagyon szép volt a város is és a verseny is végül jól sikerült. Minden célomat, amivel elmentem végül teljesítettem, tehát bejutottam a kvalifikációba, a döntőbe és 60 fölött szerettem volna dobni és sikerült, méghozzá kétszer is, szóval elégedett lehetett."

Adrianna heti hatszor edz. Edzője, aki egyben édesanyja is, büszke lányára és nagyon elégedett eddigi eredményeivel. A tallini EB-n ez alkalommal az edzőnek is járt az érem, így Világos Györgyi is ezüstérmet kapott.

"Nagyon örültünk a kvalifikációban elért 60 méter feletti dobásnak. Reméltük, hogy meg tudja ismételni a döntőben is, kétszer sikerült. A görög lány egyetlen egyszer dobta túl a 60 métert, de elég volt neki, mivel hosszabb volt. Nagyon örülünk mindenféleképpen, eleinte volt egy kis csalódás és mivel úgy éreztük, hogy sikerülne a jobb is. nagyon jó eredménynek számít, ha nézzük azt, hogy a mezőny többi részétől hat méterrel dobott többet."

A következő versenyük az országos bajnokság lesz 500 grammos gerellyel, de a Balkán Bajnokságra és a kenyai Világbajnokságra is szeretnének kijutni. A cél a 70 méter elérése, valamint a 2024-es párizsi olimpiára való kijutás.

forrás: PannonRTV

A rovat legfrissebb hírei