A nők után a férfiak is Eb résztvevők


A magyar férfi asztalitenisz-válogatott élt az utolsó lehetőséggel, és kijutott a kolozsvári csapat Európa-bajnokságra

fotó: Magyar Asztalitenisz Szövetség / facebook

A magyar férfi asztalitenisz-válogatott megnyerte utolsó mérkőzését a szeptember végén kezdődő kolozsvári csapat Európa-bajnokság belgrádi selejtezőjében, így a női együtteshez hasonlóan ott lesz a kontinenstornán.

Muskó Péter szövetségi kapitány gárdája - amelyből ezúttal családi okok miatt hiányzott a tokiói olimpikon Majoros Bence - a vártnál hosszabb utat járt be a kvalifikációig.

A csoportszakasz során - pénteken és szombaton - ugyan esélyesnek számított Norvégia és Finnország ellen is, de mivel csak utóbbit tudta legyőzni, a trió második helyén végzett, így lemaradt a csoportgyőztesnek járó indulási jogról. Csoportmásodikként vasárnap a rájátszásban volt érdekelt, amelynek tétje a hatodik, egyben utolsó részvételi jog volt.

A playoff első körében az izraeliek 3-0-ra legyőzték az íreket, majd az elődöntőben a montenegróiakat is, miközben a másik ágon a magyarok 3-1-re jobbnak bizonyultak a svájciaknál, így a rájátszás döntőjét a magyarok és az izraeliek vívhatták.

Az esti mérkőzés - amely tehát a riválisnak már a harmadik, Szudi Ádáméknak pedig a második volt egy napon belül - magyar fölényt hozott, Ecseki Nándor és Szudi is szettveszteség nélkül nyerte meccsét, és Juhász Patriktól is csupán egy játszmát tudott elvenni az ellenfele, így a csapatnak sikerült kijutni a kontinensviadalra.   

A 2019-ben bronzérmes magyar női csapat már korábban, selejtező nélkül indulási jogot kapott az Eb-re, amelyre szeptember 28. és október 3. között kerül sor Kolozsváron.

Eredmények (az európai szövetség honlapja alapján):
férfiak, selejtező, rájátszás:

döntő:
Magyarország-Izrael 3-0

Ecseki Nándor-Tal Israeli 3-0 (11, 9, 6)
Szudi Ádám-Michael Tauber 3-0 (10, 11, 2)
Juhász Patrik-Amit Goren 3-1 (-10, 8, 8, 5)
A rovat legfrissebb hírei