Újabb éremért fut Ekler Luca – ELŐZETES


A 400 méteres döntőben Ekler Luca, aki az utolsó magyar szereplője lesz szombat este a tokiói paralimpiának

fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A távolugrásban világrekorddal győztes magyar atléta a pénteki előfutamából harmadikként, azaz helyezéssel lépett tovább. A T38-as kategóriában egyébként az egykörös futás világcsúcsa is az övé 1:00.27 perccel. Keddi diadalát követően úgy fogalmazott, az első lépés az, hogy okos futással bejusson a döntőbe, ami aztán sikerült is neki az Olimpiai Stadionban.  

Az utolsó magyar érdekeltségű versenynap délelőttjén kajakban két, kenuban egy magyar szerepel a középfutamos-döntős programban a Sea Forest Kajak-kenu Pályán. Közülük Varga Katalin (KL2) éremszerzési eséllyel indul. A csütörtöki előcsatározások során német ellenfelével a harmadik-negyedik időt lapátolták a 200 méteres távon, mindkét előfutamot brit versenyző nyerte, két-három másodperccel jobb idővel. Varga Katalinon kívül Pulai Erika (KL1) versenyez kajakban, illetve Juhász Tamás (VL2) kenuban. Utóbbi pénteken kajakban (KL1) beverekedte magát a döntőbe és hatodik lett.

Az Aszaka Lőtéren a szabadpisztolyos 50 méteres számot rendezik meg, melyben a férfiak és a nők együtt szerepelnek. A mezőnyben ott lesz Dávid Krisztina - aki légpisztolyban bronzérmes lett - és Gurisatti Gyula.


A rovat legfrissebb hírei