A Ferencváros avatta a TSC Stadionját


Közel száz évvel ezelőtt, 1927-ben mérkőzött meg egymással a két csapat

fotó: fradi.hu

Teltház előtt avatták fel a topolyai TSC pályáját. A létesítmény a legkorszerűbb felszereléssel rendelkezik és 4500 fő befogadására alkalmas. Szerbia egyetlen hibrid gyepszőnyeges pályája, ami azt jelenti, hogy a terület 80 százaléka természetes pázsit, míg a maradék 20 százaléka műfű.

Az ünnepi műsor és beszédek után a TSC stadionmegnyitójának főattrakcióját természetesen a Topolya és a Ferencváros közötti összecsapás szolgáltatta, ahol a csapatok – bár barátságos mérkőzésről volt szó – az első percektől egyértelmű jelét adták annak, hogy nem szórakozni jöttek.

Az FTC fekete-afrikai származású támadósora, Somália, Tokmac Chol és Zven tempójára reagálva a TSC már nagyon korán taktikai cserét hajtott végre, amikor Josip Ćalušić helyére Varga Boris érkezett a védelembe. Az első gólt viszont, talán kicsit váratlanul, a hazaiak szerezték, amikor a ferencvárosi kaput jobbról közelítő Jug Stanojev el tudott lőni Szécsi Gergő mellett. Az új pálya legelső találata csak még jobban fellelkesítette a már addig is hangadó topolyai törzsszurkolók, a külön szektort megtöltő Kék Betyárok táborát.


fotó: MTI/Ujvári Sándor

A második félidőben az izgalmak tovább folytatódtak: a 67. percben az FTC lőtt kapufát, rá néhány percre pedig a TSC-nek volt egy ígéretes helyzete. Majd ismét a ferencvárosiak veszélyeztettek, ám hárított a kapus. Az utolsó tíz percre is maradt még fordulat, Stefan Santračot ugyanis a második sárga lapja után kiállította a játékvezető. A baj pedig csőstül jött a topolyaiaknak, akik ellen pillanatokkal később egy másik szabálytalanságért tizenegyest ítéltek, Vécsei Bálint pedig kíméletlenül bevágta azt a jobb fölsőbe. Már készülhetett a közönség az igazságos döntetlenre, ám a házigazdák a 91. percben Đakovac góljával visszavették a vezetést, és végül megnyerték a pályaavató mérkőzést.


TSC–FERENCVÁROS 2:1 (1:0)

Gólszerzők: Stanojev a 15., Đakovac a 90+1., illetve Vécsei a 83. percben.
A TSC bő kerete: Flipović, Jorgić, Varga, Tomanović, Miličević, Zec, Banjac, Stanojev, Ćalusić, Stojkovic, Krsmanović, Antonić, Sandrač, Stoiljković, Đakovac, Bocskay, Babić, Marsenić, N. Petrović, Petković, Krtić, Stanojlović, Vukić, B. Petrović, Ratkov.
Az FTC kerete: Varga, Mmaee, Kovačević, Somália, Vécsei, Tokmac, Loncar, Gavric, Baturina, Zachariassen, Zven, és a csapat további fiatal játékosoknak is lehetőséget adott.
(B. V.)

forrás: magyarszó.rs


A rovat legfrissebb hírei