Negyedik alkalommal gyűltek össze Temerinben az íjászok


Idén mintegy ötven versenyző jelent meg a TTT íjászversenyen a temerini Kastélyparkban

A negyedik alkalommal megszervezett versenyen az íjászok több kategóriában mérték össze tudásukat, íjtól, kortól, és nemtől függően.

Az egyik különlegesség, hogy saját készítésű íjakkal is lehetett jelentkezni.

A bajmoki Keresztes Valentin volt az íjászverseny egyik legfiatalabb résztvevője. Csupaszíjjal versenyzett a mini kategóriában. Fiatal kora ellenére már nagy versenytapasztalata van.

„Volt négyszázhetvennyolc pontom is, volt háromszáz is, volt kétszáz is, meg volt száz is.”

A bajsai Tölgyesi Zsanett már meg sem tudja számolni, hány versenyen vett részt, ezért nem izgult a mai verseny előtt sem.

„Öt éve íjászkodom. Az a szép benne, hogy a legtöbb esetben természetben van, meg hogy felfedezheted vele a világot.”

Plahi Attila aktív tagja a Bajmoki Íjászklubnak. Sajnos, egyre kevesebben érdeklődnek az íjászat iránt – panaszolta.

„Az utóbbi időben az íjászok száma elég jól lecsökkent, ami az aktív versenyzőket illeti, mivel ezek ilyen „öröm íjászversenyek”, szóval itt nincs semmilyen szövetségi pontokról vagy bármi ilyenről szó, ez inkább a barátkozásról szól, ilyen baráti hangulatú versenynek mondanám.”

A TTT az egyetlen magánszemélyek által szervezett íjászverseny Szerbiában. Néhány éve több mint százharminc versenyző jelentkezett, idén pedig nagyjából ötvenen jöttek el. A versenyzőket íjfajtától, kortól és nemtől függően sorolták különböző kategóriákba. Tradicionális íj, hosszúíj, vadászreflex, csupaszíj, és csigásíj kategória is volt.

 „Ezen a versenyen egyedüliként az országban saját gyártású, tehát ilyen házi készítésű íjak kategóriában is lehet indulni, a felsorolt kategóriákon kívül.”
– mondta Kabács Antal, a temerini TTT íjászverseny szervezője.

A verseny a temerini Kastélyparkban volt. Tizenkét állomáshelyen az állatok képeit vadászták le.

fotó és forrás: Pannon RTV/Bognár Róbert

A rovat legfrissebb hírei