Nemzetközi ping-pong versenyt szerveznek Csókán


Közel kétszáz asztaliteniszező méri össze tudását Csókán, a Szabó István emléktornán

A hétvégén tartják a Szabó Istvánról elnevezett asztalitenisz-emléktornát Csókán a Szerbiai és a Vajdasági Asztalitenisz-szövetség, valamint a helyi klub szervezésében. A megmérettetésre idén közel 200-an neveztek.

Az emléktorna két napig tart, és korosztályos csapatok mérkőznek meg egymással a csókai Jovan Popović Általános Iskolában.

A Csókai Asztalitenisz Klub kiemelt figyelmet fordít az utánpótlás-nevelésre.
„11 éve játszom. Igazából apukám és a testvérem is asztaliteniszezett, így a nyomdokaikba léptem. Egyébként nagyon megszerettem, nagyon sok barátot szereztem itt és ennek köszönhetően Magyarországra, Budapestre is eljutottam és jelenleg a magyar válogatott tagja vagyok.” – nyilatkozta Fejős Anna, magyar válogatott asztaliteniszező, a PannonRTV-nek.

Az A ranglistás pontszerző versenynek számító, nemzetközileg elismert emléktornán közel 200 fiatal méri össze tudását. Érkeztek csapatok Magyarországról, Montenegróból, de Szerbia más részeiről is. A Csókai Asztalitenisz Klub tehetségei is ütőt ragadnak.

„Mindenki várta, mert megboldogult Szabó Pistára mindenki vissza tud így emlékezni. Ami a csókai klubot illeti, jelen pillanatban szép számú játékosunk van, és nagyon szépen dolgozunk, úgyhogy a jövőt biztosítjuk.”
–mondta Erdélyi Imre, a Csóka Asztalitenisz Klub elnöke.

A tornát Szabó Istvánról nevezték el. Edzőként közel 100 klub munkájában segédkezett és alkotott maradandót, nem csak szerbiai, de európai viszonylatban is.

„Egy év kihagyás után ismét megrendezésre kerül ez a rangos verseny. Ebben a nehéz helyzetben is volt még erő a csókaiakban, a szervezőbizottságban és minden jóakaratú emberben aki évről évre támogatta ezt az emléktornát. Köszönet Pista bácsinak és minden évben a legfontosabb, hogy az emléke örökre megmaradjon a csókaiakban, a sportéletben és a mindennapokban is.”
– mondta Kormányos László, szervező, a tartományi sporttitkárság segédtitkára.

A 2008-ban elhunyt Szabó István pályafutása alatt több mint 200 bajnoki, és több tíz Európa-bajnoki titulussal gazdagította a Csókai Asztalitenisz Klubot.

fotó és forrás: Pannon RTV/Ürményi Frigyes
A rovat legfrissebb hírei