Magyar győzelemmel folytatódott a Stevan Vilotić Ćele Emléktorna


A magyar U19-es labdarúgó-válogatott ismét győzni tudott a topolyai tornán

A magyarok Azerbajdzsán csapatával mérkőztek meg a labdarúgó-bajnokság második körében. Szerbia ugyancsak győzelemmel folytatta a tornát.

A magyarok hamar átvették az irányítást az azeriek felett és az első félidőben már megszerezték mindhárom góljukat. A második játékrészben Azerbajdzsán csapata csak szépíteni tudott, így 3:1-es magyar győzelem született.

„Sajnálom, hogy csak 3-1 lett a végeredmény. Sokk ziccer volt a végén és szerintem több is lehetett volna ebben a mérkőzésben.” – mondta Biben Barnabás, a magyar U19-es labdarúgó-válogatott játékosa a PannonRTV-nek.

„Szegeden kezdtük a felkészülést. Aztán jöttünk ide Szerbiába egy nappal az első meccs előtt. Én úgy gondolom, hogy egy nagyon jó keret jött össze. Szerintem a felkészülés is rendben volt. Két meccs, hat pont. Várjuk az utolsó meccset a szerbek ellen. Reméljük meg tudjuk nyerni a tornát három győzelemmel.” - mondta Bényei Ágoston játékos.

A magyar csapat edzője, Tímár Krisztián, a magyar U19-es labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány elmondta, büszke, hogy játékosai számos helyzetet alakítottak ki és továbbra is igyekeznek fejleszteni játékukon.

„Az eredményekkel meg vagyunk elégedve. Két mérkőzést sikerült nyerni eddig. A mutatott játék a mai mérkőzésen, főleg a második félidőben nekem nem tetszett. Abban fejlődnünk kell, viszont rengeteg helyzetet alakítottunk ki, azzal elégedett vagyok. Nyomást tudtunk gyakorolni a kapusukra. A helyzetkihasználáson még javítani kell, akkor még magabiztosabb lesz a győzelem és a játékon még továbbra is csiszolni kell a mezőnyben, mert abban van még hiányérzetem.”

Azerbajdzsán U19-es válogatott edzője elismerően beszélt a magyar csapat győzelméről. Elkhan Abdullayev:

„Mindenekelőtt szeretnék gratulálni a magyar válogatottnak a győzelemhez, megérdemelten nyertek. Ami a meccset illeti, érthető módon elégedetlen vagyok az eredménnyel, de a mutatott játékkal elégedett vagyok. Ez egy jó mérkőzés volt.”

A csapatok továbbra is edzenek, mivel a torna harmadik napján, kedden újabb megmérettetés vár rájuk. Azerbajdzsán Montenegró ellen, Magyarország pedig Szerbia ellen fog játszani. Utóbbi mérkőzés a torna győztesét is eldönti majd, hiszen a magyarok és a szerbek is hibátlanul állnak két fordulót követően.

fotó és forrás: Pannon RTV


A rovat legfrissebb hírei