Magyarország – Andorra – ELŐZETES


Tökéletes lehetőség a javításra és fejlődésre

fotó: mlsz.hu

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán este, Andorra ellen, a Puskás Arénában zárja a 2022-es katari világbajnokság európai selejtezősorozatának szeptemberi körét.

Marco Rossi együttese egy esetleges fölényes győzelemmel jobb szájízzel zárhatná ezt az időszakot, miután előbb múlt csütörtökön hazai pályán 4-0-ra kikapott az Európa-bajnoki döntős angoloktól, majd vasárnap története során először vereséget szenvedett Albániától idegenben.

Az olasz szövetségi kapitánynak továbbra sincs könnyű dolga, mivel több meghatározó futballistájára sem számíthat: a kapus Gulácsi Péter egy ütközés után sérült meg Albániában, míg a védelem oszlopa, Willi Orbán sárga lapos eltiltás miatt kénytelen kihagyni az összecsapást. A válogatott csapatkapitányának, Szalai Ádámnak még az elbasani összecsapás előtt lett pozitív a koronavírustesztje és noha azóta már többször is negatív eredményt produkált, egyelőre nem lehet tudni, pályára léphet-e a Puskás Arénában.

Ott lehet ugyanakkor a gyepen Szoboszlai Dominik, aki külön kérte az RB Leipziget, hogy a harmadik összecsapásán is segíthesse a válogatottat, a német klub pedig engedélyezte ezt.

A 20.45 órakor kezdődő mérkőzés játékvezetője a szlovén Rade Obrenovic lesz.

Az I csoport rangadóján a százszázalékos angolok a lengyelek vendégeként lépnek pályára és ha nyernek, akkor négy fordulóval a vége előtt gyakorlatilag bebiztosítják világbajnoki szereplésüket.

A csoportból az első helyezett jut ki a 2022-es, katari vb-re, a második pedig pótselejtezőt játszhat a részvételért. A magyar válogatottnak a pótselejtezőre még akkor is van esélye, ha a második helyet sem sikerül megszereznie, mivel tavaly ősszel megnyerte a kvartettjét a Nemzetek Ligája másodosztályát jelentő B divízióban. Az NL-ből ugyanis a két legjobb olyan csoportgyőztes csatlakozik a pótselejtező mezőnyéhez, amely a vb-selejtezők során nem végez az első két helyen. A 12 csapat egymérkőzéses elődöntő-döntő rendszerben küzd majd meg a fennmaradó helyekért.

Európai világbajnoki selejtezők, 6. forduló:     I csoport:

MAGYARORSZÁG-Andorra, Puskás Aréna 20.45
Lengyelország-Anglia, Varsó 20.45
Albánia-San Marino, Elbasan 20.45

A tabella:

1. Anglia           5   5   -   -   17- 1   15 pont
2. Lengyelország    5   3   1   1   18- 7   10
3. Albánia          5   3   -   2    5- 6    9
4. Magyarország     5   2   1   2   10- 9    7
5. Andorra          5   1   -   4    3-12    3
6. San Marino       5   -   -   5    1-19    0


A rovat legfrissebb hírei