Sportválasztó olimpikonokkal


Tokiói olimpiai érmesek is ott lesznek a Nagy Sportágválasztón

fotó: sportagvalaszto.hu

Több mint száz sportágat és húszféle hangszert lehet ingyenesen kipróbálni a Budapesti Nagy Sportágválasztón és Nagy Hangszerválasztón, amelyet pénteken és szombaton tartanak meg Kőbányán, a Maglódi úti Merkapt Sportközpontban.

Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nagy Sportágválasztó kommunikációs igazgatója a keddi sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a koronavírus-világjárvány miatt kétéves szünet után tudják újra megrendezni az eseményt. Hozzátette: mivel a belépéshez védettségi igazolvány szükséges, ezért reméli, hogy biztonságos körülmények között tudják minél több gyermek kezébe adni a sportolás és a zenélés lehetőségét.

A szintén háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Storcz Botond elárulta, hogy a gyerekeivel együtt szombaton ő is kilátogat a Nagy Sportágválasztóra, amelyet azért szeretnek, mert mindig találnak olyan sportágat, amit még nem próbáltak ki.

Pap Bianka, a tokiói paralimpia legeredményesebb magyar versenyzője arról beszélt, hogy a lábtörése miatt kezdett el sportolni, úszni, amely sok mindenben segíti az életben, többek között abban, hogy céltudatosabbá vált.

A tokiói ezüstérmes vitorlázó, Berecz Zsombor elmondta, akkor kezdődött a kapcsolata a vízzel, amikor horgászni kezdtek járni az édesapjával, igazán pedig azután köteleződött el a sportággal, hogy beíratták egy vitorlás táborba. Megerősítette, hogy a versenyzéssel ugyan nem hagy fel, de több olimpiai felkészülést már nem vállal, viszont szeretné a tudását átadni a jövő generációinak.

Az ötkarikás bronzérmes kardcsapat tagja, Gémesi Csanád kifejtette, mivel nagy vívócsaládból származik, így nála nem volt kérdés a sportágválasztás, a tradíciót pedig - úgy tűnik - a gyermekei is folytatni fogják.

Amint elhangzott, a Nagy Sportágválasztón több tokiói érmes magyar sportolóval találkozhatnak a kilátogatók, többek között a Lőrincz fivérekkel, Siklósi Gergellyel, Hárspataki Gáborral és Jansik Szilárddal.

Novák Anikó népzenekutató bejelentette, hogy Nagy Sportágválasztóhoz kapcsolódva harmadszor tartják meg a Nagy Hangszerválasztót. A Zeneligetben csodálatos környezetben húsz hangszert próbálhatnak ki az érdeklődők, akik a könnyűzenétől a klasszikusig a teljes zenei palettával megismerkedhetnek. Többek között hallható lesz a Duna Szimfonikus Zenekar vonósötöse és tartanak dobshow-t.
    
A szervezők a hagyományoknak megfelelően pénteken 9-től 17 óráig az iskolákat, szombaton ugyanebben az idősávban a családokat várják a Merkapt Sportközpontba. A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet a www.sportagvalaszto.hu weboldalon lehet megtenni.


A rovat legfrissebb hírei