Döntetlennel kezdte a BL-t a Ferencváros


Nem bírt egymással a Borussia Dortmund és az FTC a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában

fotó: fradi.hu

A vendégcsapatból Szucsánszki Zita, Kovacsics Anikó és Tóth Nikolett hiányzott sérülés miatt.

Remek védekezéssel kezdett a magyar bajnoki címvédő (0-3), ezután viszont támadásban és védekezésben is egyre pontatlanabbá vált, így a 18. percben már a németek vezettek (7-6). A meccs első harmadában csak Emily Bölk és Angela Malestein szerzett gólt a vendégeknél, akik a szünet előtt fordítottak, és az első félidőt követően 14-12 volt az állás a javukra.

A második felvonás elején sem tudott ellépni az FTC, mert felváltva születtek a gólok. A hazaiak kevesebbet cseréltek, mégsem tűntek fáradtnak, hatékonyan védekeztek, többször is egyenlítettek, és az utolsó öt perc is döntetlen állásról kezdődött.

A Borussia 11-10 után a hajrában visszavette a vezetést, de amikor az utolsó támadását elhibázta, a Ferencváros a győzelemért támadhatott, ám Bölk lövését Yara Ten Holte kapus a kapufára ütötte, így döntetlen lett a vége.

A mezőny legeredményesebb játékosa a dortmundi Alina Grijseels volt kilenc góllal, a magyar együttesben Bölk és Malestein is hatszor talált be. A kapusok közül Ten Holte 47, Bíró Blanka 33 százalékos védési hatékonysággal zárt.

Az FTC egy hét múlva a horvát Podravka Koprivnica csapatát fogadja a csoportkör második fordulójában, Érden.

Eredmény, csoportkör, 1. forduló, A csoport:
BV Borussia 09 Dortmund (német) - FTC-Rail Cargo Hungaria 25-25 (12-14)
lövések/gólok: 44/25, illetve 43/25
gólok hétméteresből: 7/5, illetve 3/2
kiállítások: 4, illetve 10 percA rovat legfrissebb hírei