Főpróbát tartottak Adán


A vajdaságiak már a 2023-as XIII. Vajdasági Munkássport-olimpiára készülnek

2023 nyarán Ada község lesz a házigazdája a XIII. Vajdasági Munkássport-olimpiának, amelynek második állomásaként és előválogatójaként rendezték meg augusztus 7. és 29. között a Vajdasági Bajnokság 2021 rendezvénysorozatot.

A négy hétvégén zajló eseményt a Vajdasági Sport Mindenkinek Szövetség szervezte meg Ada község közreműködésével és a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság támogatásával. Ezen a férfiak 19, nők pedig 10 sportágban versenyeznek, mégpedig strandröplabdában, kosárlabdában, labdarúgásban, tekében, dartsban, kézilabdában, sportlövészetben, kötélhúzásban, atlétikában, sporthorgászatban, bocsában, teniszben és asztaliteniszben. A versenyeket Adán, Moholon és Zentán tartották meg.

A bajnokságon jól szerepeltek Ada község válogatott csapatai és versenyzői.

A zentaiak előzetesen 93 versenyzőt neveztek, ám a nyaralások és szabadságok időszakára eső időpont végül azt eredményezte, hogy 53 versenyző lépett fel. Mint ahogy azt Lecsei Svetlana, az önálló zentai szakszervezet elnöke és Radivoj Muškinja, a Sport

Mindenkinek zentai elnöke elmondta, ez egy kicsit csalódást keltett, végül azonban jó eredményekkel tértek haza a zentaiak, hiszen összességében 7 aranyérmet, 6 ezüstöt és 2 bronzot nyertek.

Muškinja elmondta, a zentaiaknak ki kellene használniuk azt, hogy közel lesz az olimpia, ezért azt várják, hogy még tömegesebben jelentkezzenek a munkaviszonyban lévők a versenyekre.

„A Sport Mindenkinek helyi szervezete kiváló viszonyt ápol a zentai önkormányzattal és a sportszövetséggel, így az emberek a szervezetünkbe való betagosodással jutányos áron, illetve ingyen használhatják a zentai sportlétesítményeket, így a »fekete medencét« és a sportcsarnokot is" – emelte ki az elnök, aki viszont arról is beszámolt, hogy a hagyományosan jól szereplő sportlövők segítségre szorulnak, hiszen a fegyverek már igen rossz állapotban vannak, fel kellene őket újítani.

A most bajnoki címet szerzett versenyzők egyébként egyenes ágon eljutottak az olimpiára, de 2022 márciusában községi selejtező versenyt rendeznek, jövő év szeptemberében pedig kupa lesz, amelyen szintén ki lehet majd harcolni az olimpián való fellépés jogát.

fotó és forrás: magyarszó.rs

A rovat legfrissebb hírei