Megpályázzák az európai kupaporondot


A korábban Szabadkán futballozó jobbhátvéddel szerepel kiválóan Mezőkövesd

fotó: mezokovesdzsory.hu

A hétvégén megkezdődött a labdarúgó NB 1 tavaszi idénye.
A SportHatárokNélkül.hu az NB1-ben játszó három vajdasági születésű futballistával Farkas Dániellel, Takács Tamással és Fejős Áronnal készített interjút, amíg a téli szünetben otthon tartózkodtak.
Cikkünk első részében Farkas Dánielt kérdeztük Mezőkövesdi szezonjáról és élményeiről.

A felsőhegyi születésű Farkas Dániel Zentán kezdte pályafutását, majd 19 évesen a szabadkai Spartacushoz igazolt, amelynek csaknem öt évig volt a tagja. Azon ritka magyar anyanyelvű labdarúgókhoz tartozik, akik nyomot hagytak maguk mögött a szerb élvonalbeli bajnokságban. Az 1993-as születésű jobbhátvéd számos alkalommal pályára lépett a Crvena zvezda és a Partizan ellen, s több mint száz bajnoki mérkőzést játszott a szabadkai csapatban, mielőtt 2017 telén a Mezőkövesdhez igazolt.


fotó: mezokovesdzsory.hu

A 2019/2020-as bajnokság elején megsérült, de így is szerepelt nyolc találkozón, s hozzájárult ahhoz, hogy együttese a magyar bajnokság őszi idényének egyik legkellemesebb meglepetése legyen, hiszen a Ferencváros és a Fehérvár mögött a harmadik helyen zárta a pontvadászatot, tehát európai kupaszereplést érő helyen van.

Nem számítottunk arra, hogy ennyire jól szerepelünk az őszi idényben, szerintem mindannyian aláírtuk volna a bajnokság kezdete előtt, hogy a harmadik helyről menjünk a téli szünetre. Kiemelném, hogy kiválóan játszottunk a favoritokkal, hiszen döntetlent értünk el a Ferencváros és a Fehérvár ellen, illetve legyőztük a Debrecent és az Újpestet. Egy kis szerencsével a Ferencváros és a Fehérvár ellen nyerhettünk is volna. 


fotó: mezokovesdzsory.hu

Mi volt a remek őszi eredmények kulcsa?

Az, hogy Kuttor Attila vezetőedző megvalósította elképzeléseit. Lassan három éve irányítja a mezőkövesdi csapatot, minden játékos tudja, hogy mi a feladata, kialakult egy csapatjáték és jól kiegészítjük egymást a pályán. Igyekszünk megvalósítani azt a stílust, amelyet megkövetel tőlünk. Több mint ötszáz magyar bajnoki mérkőzésen szerepelt játékosként, van tapasztalata, amit átad nekünk, mi pedig figyelünk és tanulunk tőle. 

A 16 bajnoki találkozó felén léptél pályára, kaptál egy piros lapot is. Egyéni teljesítményeddel elégedett vagy?

Nem egészen úgy alakult az őszi idény, ahogyan szerettem volna. Már az első fordulóban, a Zalaegerszeg elleni mérkőzésen elszakadt az izmom. Felépültem, lassan kezdtem formába lendülni, a Zalaegerszeg elleni második meccsünkön azonban piros lapot kaptam. Az őszi idény végén nyújtott teljesítményemmel azért elégedett lehetek. 

Van még egy vajdasági labdarúgó a Mezőkövesdben, Takács Tamás, aki a nyáron igazolt hozzátok. Vele milyen a kapcsolatod?

Örültem neki, amikor hozzánk szerződött. Korábban személyesen nem ismertem, noha tudtam, hogy ő is vajdasági származású. Jól kijövünk egymással, baráti viszonyban vagyunk. 

Szépségdíjas találat a Debrecen ellen:

Három éve focizol a magyar bajnokságban. Előtte kipróbáltad magad a szerbiai labdarúgó pályákon is. Melyek a hasonlóságok, illetve a különbségek?

Nagyjából hasonló játékerőt képvisel a két ország bajnoksága. Magyarországon jobbak a körülmények, szebbek a stadionok. Fejlődik a labdarúgás, amit bizonyít, hogy előbb a Fehérvár, idén pedig a Ferencváros is az Európa Liga csoportkörében szerepelt. Azt azért el kell ismerni, hogy Szerbiában valamennyivel jobb játékosok vannak. Örülök, hogy Topolyán új stadion épül, remélem a TSC jól szerepel majd a szerb bajnokság folytatásában

Sorozatunkat hamarosan folytatjuk Takács Tamással, aki szintén a Mezőkövesd játékosa.

A rovat legfrissebb hírei