Sporttábort szerveztek Hajdújáráson


A vajdasági településen ifjú focisták képességfelmérését végezték

Többnapos sporttábort vette keydetét a hét elején a magyarországi Bordány Sportkör labdarúgói számára Hajdújáráson.

Az U13-as és U17-es korosztály focistái edzői tanfolyamon, valamint egy, az egészséges táplálkozásról szóló előadáson is részt vehettek.

Többek közt képességfelmérést végeztek, amelyen az FK Vinogradar fiatal tehetségei is ott voltak. A program egy IPA-pályázat keretében valósulhatott meg.

Testösszetételt elemeztek és magasságot mértek a szakemberek a képességfelmérés részeként. Karácsonyi Dániel, a Bordány Sportkör játékosa leginkább a hajlékonysági teszttől tartott:

„Szerintem jó kondícióban vagyok, mivel heti öt edzésünk van, úgyhogy csak jókat várok. A hajlékonyságom nem a legjobb, de jó lesz szerintem.”

Bátori Denisz, az FK Vinogradar játékosa elmondta, nagyon fontosak számára a rendszeres edzések:

„Bent megmérnek bennünket, kint is lesznek teljesítményfelmérések, játékok. Kíváncsi vagyok, hogy fejlesztettem magam ebben az elmúlt egy, másfél évben.”

A képességfelmérésen összesen 35 fiatal labdarúgót vizsgáltak - mondta el Tešić Ervin, a hajdújárási Vinogradar labdarúgóklub edzője.

„A mai nap folyamán, délelőtt városnézést tartottunk a gyerekeknek, Palicson és Szabadkán. Meglátogattuk a zsinagógát, illetve a városházát is. Most pedig készülnek a fiúk és a szakemberek. Méréseket végeznek majd. Bent egyéni kondíciófelmérések lesznek. Az első részben a teremben, majd kint a pályán.”

A programok szerdán is folytatódtak, ugyanis az U13-as korosztály egy labdarúgótornán mérhette össze tudását.

Fotó és forrás: PannonRTV.com 

A rovat legfrissebb hírei