Rangos sporteseményt lát vendégül Nagybecskerek


Kezdődik a 27. Grand Prix – Nagybecskerek Kupája

Hat országból 350 versenyzőt várnak a 27. Grand Prix – Nagybecskerek Kupája elnevezésű nemzetközi úszóversenyre, amely csütörtökön kezdődik és vasárnap zárul.

A sajtótájékoztatón közölték, hogy a rendezvényt nézők nélkül tartják a városi úszómedencén, szigorú járványvédelmi intézkedések mellett. Az eseményt interneten lehet majd követni.

A régió legnagyobb vizes rendezvénye idén bekerült az Európai Úszó Szövetség hivatalos versenynaptárába. Szervezője Nagybecskerek Város és a Proleter Úszóklub.

"Idén egy kicsit szerényebb létszám mellett tartjuk a versenyt, mivel a tervezett 10-11 ország közül hat vagy hét képviselteti magát. De az utolsó pillanatig nem biztos, hogy a járványhelyzet miatt esetleg kik nem léphetik majd át a határt. A részvételt lemondták az olaszok, a horvátok, a bolgárok és a románok, akiknek tesztelniük kell magukat a határátlépéskor. Zömében a szomszédos országok úszói lesznek itt: a magyarok, a távolabbi országokból a törökök, az észak-macedónok, Bosznia és Hercegovina, Szlovénia úszói, valamint több mint 30 szerbiai úszóklub képviselői is itt lesznek."
- mondta Dragan Jocić versenyigazgató a PannonRTV-nek.

Fotó és forrás: PannonRTV.com
 

A rovat legfrissebb hírei