Hiánypótló könyv készült az egészséges táplálkozásról


A Szabadkai könyvbemutatón megígérték, hogy hamarosan magyarul is megjelenik a könyv

A Fiatal sportolók táplálkozása című kézikönyv szerb nyelvű változatát mutatták be Szabadkán. A kiadványban többek között képpel illusztrált receptek, illetve táplálkozási tanácsok szerepelnek.

Kitérnek a helyes, egészséges szokások kialakítására, a hidratációra és az edzés-specifikus táplálkozásra is. A könyvet két sporttudományi szakember, Halasi Szabolcs, Lepeš Josip és két táplálkozási tanácsadó, dr. Nada Kosić-Bibić és dr. Berényi Karolina állította össze. Halasi Szabolcs, a kézikönyv szerkesztője és társszerzője elmondta, a tudományos cikkekkel alátámasztott kiadványt már elkezdték fordítani, 2022-ben pedig már magyar nyelven is kapható lesz. A jelenlegi verzió azonban ingyenesen igényelhető.

„A fiatal sportolók esetében azt tapasztaljuk, hogy nem nagyon tudják a megfelelő táplálkozást, a megfelelő táplálkozási folyamatokat, tápanyagokat, amiket be kell vinni a szervezetbe. Nagyon sok a tévhit, nagyon sok olyan információ kering az interneten, amit a gyerekek elfogadnak, alkalmaznak és nem biztos, hogy jó. Nekünk az volt a célunk, hogy egy olyan kézikönyvet készítsünk, állítsunk össze, amely alapinformációkkal szolgál, nemcsak a gyerekeknek, hanem szülőknek, és természetesen az edzőknek is.” – mondta Halasi Szabolcs, a könyv szerkesztője és társszerzője.

Fotó és forrás: PannonRTV.com

A rovat legfrissebb hírei