Kiesett a Póta, Madarász duó


Elfogytak a magyarok Houstonban

fotó: Magyar Asztalitenisz Szövetség / facebook

A Póta Georgina, Madarász Dóra duó kikapott a női párosok nyolcaddöntőjében, ezzel elfogytak a magyarok a houstoni egyéni asztalitenisz-világbajnokságon.

A frissen alakult kettős szerdán egy remek, 3-0-s győzelemmel mutatkozott be, majd csütörtökön az ötödik helyen kiemelt svéd Linda Bergström és Christina Källberg párost is elbúcsúztatta óriási csatában. Pénteken a tizedikként rangsorolt indiai Manika Batra és Archana Girish Kamath volt az ellenfél.
    
Az ázsiaiak kezdtek jobban, simán nyerték az első szettet, a második azonban már szorosabb csatát hozott, igaz, végül ebben is ők bizonyultak jobbnak. A harmadik játszmában végig a magyarok vezettek, s 10-6-nál értékesítették is a szettlabdát, de a szépítést nem követte az előző napihoz hasonló újabb bravúr, amikor 1-2-es szettállás után sikerült fordítaniuk. Az indiaiak a negyedik, egyben utolsó felvonásban végig irányítottak, s végül egy szerencsés labdával, egy csuszával megszerezték a győzelmet, így készülhetnek a negyeddöntőre.
    
Pótáék kiesésével nincs már magyar versenyben Houstonban. A vb hétfőig tart, a döntőket vasárnap, illetve a zárónapon rendezik.
 
Eredmény (a nemzetközi szövetség honlapja alapján):

női páros, nyolcaddöntő:
Manika Batra, Archana Girish Kamath (indiai)-Póta Georgina, Madarász Dóra 3-1 (4, 9, -6, 7)


A rovat legfrissebb hírei