Hatalmas elismerés a vajdaság sportolónak


Világos Adrianát Európa második legjobb fiatal sportolójává választották

fotó: Világos Adriana / facebook

Világos Adrianát Európa második legjobb fiatal sportolójává választották a szlovákiai Somorján az Európai Olimpiai Bizottság által megszervezett ünnepségén, amelyen Európa legjobb fiatal sportolóiról döntöttek.

Adriana kiváló sikert ért el, hiszen olyan sportolók közül választották ki, mint Sky Brown brit gördeszkás, a spanyol Adriana Cerezo Iglesias taekwondós, vagy mint az orosz Viktoria Listunova.

A szavazás az Európai Olimpiai Bizottság szemináriuma alatt zajlott és az összes európai nemzeti olimpiai bizottság képviselői részt vettek rajta. A Piotr Nurowski-díjat 2010 óta ítélik oda a legjobb európai fiatal sportolónak, amelyet a kishegyesi Világos Adriana elől az idei évben a román David Popovići nyert el.

“Hatalmas megtiszteltetés, hogy a Szerb Olimpiai Bizottság engem jelölt erre a rangos díjra. Nagyon hálás vagyok, hogy itt állhatok Önök előtt. Úgy gondolom, hogy minden döntős rendkívüli eredményeket ért el és őszintén gratulálok nekik a befektetett munkáért. Kedves döntősök, ami engem illet, bárki is nyerje el ezt a rangos elismerést, mindannyian győztesek vagyunk. Én már elértem az egyik álmom, de szeretnék tovább álmodni és hiszem, hogy egy napon olimpiai érmet is nyerek. Mindenkinek köszönöm a támogatást és sok sikert kívánok” – mondta Adriana a bemutatkozó beszéde során.

A második helyért járó díjat Gerd Kanter, az Európai Olimpiai Bizottság sportbizottságának elnöke nyújtotta át.

Adriana nem pihent sokat Somorján, a hétvégén máris Belgrádban volt jelenése, ahol újabb díjat vehetett át a Balkán Atlétika Gála keretében, ahol ő kapta meg az év feltörekvő tehetség – Balkan Rising Star – 2021 – díját.forrás: magyarszó.rs


A rovat legfrissebb hírei