Újra jelölteti magát a nemzet sportolója


Kamuti Jenőt hatodszor választhatják a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnökévé

fotó:sportmenu.hu

Megválasztása esetén hatodik ciklusát kezdheti a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnökeként Kamuti Jenő - erről pénteken online tisztújításon dönthet a szervezet tanácsa.

"Az eredeti tervek szerint december első hétvégéjén Budapesten rendeztük volna a Nemzetközi Fair Play Bizottság éves díjátadó gáláját, a tisztújító közgyűlést, valamint egy tudományos konferenciát. A háromnaposra tervezett eseményt a kialakult vírushelyzet és a megszorítások miatt el kellett halasztanunk"
- tájékoztatta az MTI-t Deregán Gábor, a nemzetközi testület elnöki irodavezetője.

Hozzátette: mivel a Nemzetközi Fair Play Bizottság olimpiai ciklusokhoz igazodva működik, az alapszabály is rögzíti, hogy a tisztújítást még az idén meg kell tartani.

"A végrehajtó bizottság úgy döntött, hogy december harmadikán a tanács online ülésén megtartjuk a tisztújítást, és reményeink szerint jövő márciusban vagy áprilisban sor kerülhet a tudományos tanácskozásra és a gálára" - mondta Deregán Gábor.

Kiemelte, hogy az elnöki posztot ismét megpályázza a 84 éves Kamuti Jenő. Az olimpiai ezüstérmes tőrvívó, a Nemzet Sportolója 2000 óta vezeti a nemzetközi bizottságot, vagyis hatodszor választhatják meg erre a tisztségre. Kamuti Jenő sportolói pályafutását 1976-ban ismerték el Nemzetközi Fair Play-díjjal, és az akkori díjátadáson kérték fel, hogy legyen tagja a szervezet tanácsának, majd huszonnégy év múlva elnökké választották.

A rovat legfrissebb hírei