Télen is edzenek a magyarkanizsai kajakosok


Az új évben sem tétlenkednek a magyarkanizsai Testvériség Kajaklub tagja

A téli hónapokban elsősorban az állóképességük, valamint az erőnlétük fejlesztésére fektetik a hangsúlyt.

A fiatalok a téli szünetben is edzenek, hiszen komoly terveik vannak, ami az idei évet illeti. Jelenleg száraz edzéseket végeznek leginkább. Kovács Ádám tavaly jó eredményeket ért el, idén is hasonló teljesítményre számít. 

„Az idei évben egész másképp lesz, mint tavaly. Előrébb lett hozva sok verseny. Főleg az 5 kilométeres országos most külön lesz a válogatótól, arra is szeretnék nagyon felkészülni, mivel a hosszú táv nekem jól megy. Illetve a válogatóra is szeretnék nagyon felkészülni.”

Nagy Lara a klub egyik legsikeresebb versenyzője. 2021-ben is sokszor állhatott fel a dobogóra. Idén is több nagyobb megmérettetésre készül, például a szeptemberben esedékes lengyelországi Olimpiai Reménységek versenyére. 

„Az Olimpiai Reménységek versenyre készülök főleg, mert ott van saját korosztályom, és ott van a legjobb esélyem. Junioroknál az Európa-bajnokságon pedig inkább készülök párosban.”

A fiatalok napi kétszer edzenek. Ebben az időszakban az erőnléti edzéseken van a hangsúly, de a kajak szimulátort is naponta használják. Apró István, vezetőedző, Testvériség Kajakklub, Magyarkanizsa: 

„A versenyzőinknek nagyon nagy lehetősége van bekerülni a válogatottba, mivel már tavaly is voltak válogatott tagjaink. Az idei évben itt, Belgrádban lesz megrendezve az ifjúsági és az U23-as Európa-bajnokság, amely nagy esélyt ad a versenyzőinknek, hogy megmutassák tudásukat. Emellett Szegeden lesz szeptember elején a világbajnokság, ennek a korosztálynak is. Reméljük, hogy pár versenyző be fog kerülni a válogatott keretbe.”

A megmérettetések áprilisban kezdődnek, de addig is teljes erőbedobással készülnek a magyarkanizsai fiatal kajakozók.

Fotó és forrás: Pannon RTV

A rovat legfrissebb hírei