A legjobb ifjú sportolókat díjazták Antalfalván


Az antalfalvi község sportszövetsége megnevezte a 2021-es év legjobb egyéni sportolóit, sportcsapatait és sportmunkásait

Az önkormányzat a sporttal való foglalkozásra és az egészséges életmódra szeretné ösztönözni a fiatalokat.

Nikolić Leonid a torontálvásárhelyi Spartacus 1911 Labdarúgó Klub ifjú játékosa, aki 20 társával együtt átvehette a „sport reményei” elnevezésű érmet. Elismerést kapott a testi és értelmi fogyatékossággal élő felnőttek számára működtetett napközi inkluzív judo-csoportjának 10 aktív tagja is.

A múlt év serleggel megajándékozott legifjabb, legsikeresebb sportolója a tíz éves Ivana Mravik lett, az antalfalvi Slavija Karate Klub és a szerb válogatott tagja. A legsikeresebb sportmunkások egyike a torontálvásárhelyi Spartacus 1911 focicsapat vezetőségi tagja, Balogi Péter lett.

„Körülbelül negyedik osztályos voltam, amikor elkezdtem focizni. A pályafutásom nagyobb részét a torontálvásárhelyi futballcsapatban töltöttem.”- mondta Balogi a PannonRTV-nek.

A díjazott sportmunkások ifjú koruktól élsportolók, akik később szakosítás által lettek sportbírák és edzők. Ilyen a torontálvásárhelyi születésű Tokai Zita is, aki az antalfalvi Slavija Tekeklub edzője.

„2021. novemberében neveztek ki a 18 éven aluli női teke válogatott edzőjének. Ez nagy elismerés számomra és egyúttal nagy felelősség is. A mostani érem, ez az elismerés is nagyon sokat jelent nekem.”

Az év legjobb sportolója serlegét ketten vehették át: az udvari focicsapat egyik legjobb játékosa, Bartos Dániel és az antalfalvi Slavija 96 Asztaliteniszklub tagja, Havela Jana.

Jano Cicka, az antalfalvi  Sportszövetség elnöke kiemelte: „Idén csak azokat a sportolókat díjaztuk, akik a mi községünkben működő klubokban játszanak, tehát nagy többségében, talán még több mint 90 százalékban is. Csak két-három díjazott van, aki
Antalfalva területén kívül él, és amint látják, ezek többségben ifjú titánok.”


Külön elismerésben részesült Dagmar Husarik úszó, a pancsovai Dinamo Úszóklub tagja, továbbá a pancsovai Dinamo Atlétikai Klub tagja, Mihal Šulja is.

fotó és forrás: PannonRTV


A rovat legfrissebb hírei