A klub egykori legendája Dárdai Pál visszatérését szeretné


Még mindig bizonytalan a berlini klub edzői posztjának sorsa.

fotó: Stuart Franklin / Staff / GettyImages

Egyelőre még kérdéses a Hertha kispadjának utódlási kérdése. Jürgen Klinsmann 10 hét utáni váratlan lemondása teljes zavart hozott a berlini csapatnál, hiszen senki nem volt felkészülve erre a forgatókönyvre. A csapatot egyelőre az eddigi másodedző, Alexander Nouri vette át, és Petry Zsolt kapusedző is visszatért a szakmai stábba, de nyilvánvalóan mivel a Hertha a téli átigazolási szezonban az összes európai bajnokságot figyelembe véve a legtöbb pénzt költötte új játékosokra, a klub vezetősége nem fogja megfelelő edző hiányában veszni hagyni a 78 millió eurós befektetését.

Egyre több szakértő emeli fel a hangját Dárdai Pál újbóli kinevezése mellett, mint ahogy ezt javasolja a klubvezetésnek Erich Beer, a Hertha BSC legendás labdarúgója is.
"Pál ismeri a csapatot, beszéli a futballisták nyelvét, és ismét stabilitást adhat az együttesnek. És még mindig van szerződése a Herthánál" - nyilatkozott a Kickernek a 73 éves Beer, aki 253 mérkőzést játszott a Herthában, a német válogatottal pedig Eb-döntőben szerepelt. Hozzátette: más esetben eltarthat egy ideig új edzőt találni, akinek ezután meg kell ismernie a csapatot, és lehet, hogy az már túl késő lesz.

Dárdai 2015-től az elmúlt idény végéig irányította a berlini gárdát, majd Ante Covic váltotta. Őt Jürgen Klinsmann követte a poszton, aki kedden váratlanul lemondott a Bundesliga 14. helyén álló Herthánál.


A rovat legfrissebb hírei