Magyar rekord Angliában


Megszületett a magyar darts első világbajnoki győzelme az angliai darts vb-n

fotó: A sport fan's view / facebook

Saját bevallása szerint a mennyet és a poklot is megjárta az angliai Lakeside-ban Ihász Veronika, az első magyar dartsos, aki mérkőzést tudott nyerni világbajnokságon.

A vasárnapig tartó vb első fordulójában a magyar dartsos az amerikai Paula Murphyt győzte le 2-0-ra, és bár a nyolcaddöntőben az ötödik kiemelt angol Beau Greavesszel szemben 2-1-re alulmaradt, a második meccsen megdobta a vb-k történetének legmagasabb, női induló által elért kiszállóját, 164-ről fejezte ugyanis be a játékot.
    
"Érdekes volt ez a pár nap, megjártam a mennyet és a poklot is, de nagyon jólesett, ahogyan a magyar dartsosok támogattak, a velem kint lévő csapat pedig csodálatos munkát végzett, mindent megtettek, hogy a lehető legjobb állapotban álljak oda a tábla elé"
- nyilatkozta pénteken Ihász az M4 Sport Sporthíradójának. Hozzátette, kicsit még csalódott a vereség miatt, úgy érzi, jobban teljesíthetett volna az angol riválissal szemben.
    
Arról, hogy első magyarként nyert mérkőzést világbajnokságon, azt mondta, az összecsapás előtt pánikba esett, de végül nyugodtan tudott játszani, a győzelem pillanatában pedig hatalmas boldogságot érzett.
    
"Mindkét alkalommal kicsit későn érkeztem meg a mérkőzésbe, de köszönettel tartozom mindenkinek, aki segített, nélkülük nem teljesítettem volna így" - jelentette ki Ihász, aki úgy vélte, akár már ezen a vb-n megdőlhet a 164-es kiszállóval felállított rekordja.
    
"Nagyon jó érzés, hogy sikerült letennem valamit az asztalra, de sok meccs van még hátra a vb-n, a lányok jól játszanak, előfordulhat, hogy megdöntik ezt a csúcsot"
- mondta.
    
Ihász kijelentette, mindenképpen szeretne újra játszani a vb-n, ezért az az elsődleges célja, hogy ismét kijusson a tornára, és "egy kicsit jobb teljesítménnyel" még tovább jusson.


A rovat legfrissebb hírei