Gálfi Dalma is negyeddöntős


A magyar versenyző nagy csatában, három játszmában jutott negyeddöntőbe a Karlsruhéban zajló salakpályás női tenisztornán

fotó: Gálfi Dalma / facebook

A németországi challenger-verseny második fordulójában Gálfi, a világranglista 92. helyezettje a kínai Lin Csu (99.) ellen lépett pályára. Az első szettet annak ellenére elveszítette, hogy 4:1-nél dupla brékelőnnyel vezetett. Kínai riválisa a második szettben 4:2-re elhúzott, de ezt követően már csak egyszer tudta hozni saját adogatását, így Gálfi 2 óra 47 perc alatt továbbjutott.
    
A 23 éves játékosra a negyeddöntőben az első helyen kiemelt belga Alison Van Uytvanck (60.), vagy a német Anna-Lena Friedsam (249.) vár.
    
A további magyarok közül a harmadik kiemelt Bondár Anna (69.) és Udvardy Panna (84.) is magabiztos teljesítménnyel jutott a nyolc közé, előbbi a kanadai Rebecca Marino (114.), utóbbi a román Mihaela Buzarnescu (124.) ellen nyert két sima szettben. A negyeddöntőben Bondár ellenfele a német Éva Lys (251.), míg Udvardyé a másodikként rangsorolt egyiptomi Mayar Sherif (62.) lesz.

Eredmény, nyolcaddöntő:
Gálfi Dalma (7.)-Lin Csu (kínai) 6:7 (5-7), 7:5, 6:1

korábban:
Bondár Anna (3.)-Rebecca Marino (kanadai) 6:3, 6:2
Udvardy Panna (5.)-Mihaela Buzarnescu (román) 6:1, 6:0


A rovat legfrissebb hírei