Bondár elődöntős


Mindeközben Udvardy Panna és Gálfi Dalma búcsúztak a Karlsruhéban zajló salakpályás női tenisztornától

fotó: Bondár Anna / facebook

A harmadik helyen rangsorolt Bondár Anna bejutott pénteken az elődöntőbe a Karlsruhéban zajló, 125 ezer dollár (45 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornán.

A világranglistán 69. Bondár kiválóan kezdett a hazai közönség előtt szabadkártyával szereplő német Éva Lys (251.) ellen, az első játszmában pontot is alig engedélyezett ellenfelének, majd a második szettben is meglépett 2:0-ra. Azt követően viszont kiegyenlítődött a küzdelem, amely végül kiélezett végjátékban dőlt el.

Bondár elődöntős ellenfele a másodikként rangsorolt egyiptomi Majar Serif (62.) lesz, aki a negyeddöntőben az ötödik kiemelt Udvardy Pannát győzte le két szettben.
Az ötödik kiemelt Udvardy Panna kiesett a negyeddöntőben. A világranglista 84. helyezettje - aki csütörtökön 6:1, 6:0-ra kiütötte a román Mihaela Buzarnescut - pénteken az egyiptomi Majar Serif ellen lépett pályára, akit tavaly legyőzött a budapesti versenyen. Második találkozójukat is a kaposvári teniszező kezdte jobban, ám a 62. helyen álló rivális 0:2-ről 4:2-re fordított, majd hamarosan szettelőnybe került.

A folytatásban egy-egy brékkel jutottak el a rövidítésig, közben a 23 éves magyarnak 6:5-nél fogadóként szettlabdája volt. A tie-breakben fej fej mellett haladtak a felek, aztán 5-5 után a második kiemelt afrikai két nyert labdamenettel lezárta a meccset, amely 1 óra 46 percig tartott.
A hetedikként rangsorolt Gálfi Dalma sem jutott be az elődöntőbe. A világranglistán 92. Gálfi a pénteki negyeddöntőben két szettben kapott ki a német Anna-Lena Friedsamtól (249.). A mérkőzés 1 óra 36 percig tartott.A rovat legfrissebb hírei