A Real Madrid Felcsúton diadalmaskodott


Öt év után újra Madridba vándorol a Puskás-Suzuki Kupa

fotó: pfla.hu

A Real Madrid 4-0-ra legyőzte az újonc Dinamo Kijevet az U17-es korosztály számára kiírt labdarúgó Puskás-Suzuki Kupa hétfői döntőjében, Felcsúton.

Ünnepi díjátadóval ért véget a jubileumi, XV. Puskás–Suzuki-kupa, amelyet a torna története során ötödször nyert meg névadónk, Puskás Ferenc egykori klubja, a Real Madrid. A legjobbak között, a torna álomcsapatában helyet kaptak a Puskás Akadémia játékosai is.

Az U17-es viadal eredményhirdetésének kezdetén felsorakoztak a XV. Puskás–Suzuki-kupán részt vett csapatok a Pancho Aréna gyepén, s az együttesek nevében elsőként a nyolcadik helyezett, az újonc FC DAC 1904, a hetedik Sporting CP, a hatodik Budapest Honvéd–MFA, az ötödik Panathinaikosz és a negyedik Puskás Akadémia kapitányai vehették át a nekik járó elismerést.

Majd a torna álomcsapatának bemutatása következett: a legjobbak között helyet kaptak akadémistáink, így a kapuban Pécsi Ármin, a csapatkapitány, Dusinszki Szabolcs, valamint Korodi Kevin és Kern Martin is. A hagyományokhoz híven díjazták a XV. Puskás–Suzuki-kupa egyéni legjobbjait is. A torna gólkirálya négy találattal a Sporting játékosa, De Matos lett, a legjobb játékossá a Real Madrid labdarúgóját, Pol Fortunyt választották, a torna legjobb kapusa címet pedig a szintén madridi Ruben Montero érdemelte ki.

Ezt követően a harmadik helyezett csapat, a brazil CR Flamengo játékosai léphettek a pódiumra, hogy a torna története során másodjára vehessék át a bronzérmüket. Következhettek aztán a Dinamo Kijev futballistái, akik a torna fináléjában – szintén újoncként – az ezüstérmet szerezték meg. Utolsóként az elsőket, a Real Madrid fiataljait díjazták – a királyiak tehetségei a Puskás–Suzuki-kupa története során ötödször harcolták ki az elsőséget, s 2017-es tornagyőzelmük után óriási örömujjongás közepette újra a magasba emelhették a győzteseknek járó trófeát, Bencze Gábor szobrászművész alkotását.

A díjakat Orbán Viktor, a Puskás Akadémia alapítója, Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémia kuratóriumi elnöke, Urbán László, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese, valamint Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár adta át.

Forrás: pfla.hu

 

A rovat legfrissebb hírei