A férfi és a női kardozók is kiestek


Egyéniben érem nélkül maradtunk az antalyai vívó Európa-bajnokságon

Fotó: hunfencing.hu

Siklósi Gergely és Andrásfi Tibor is búcsúzott a 32 között a férfi párbajtőrözők versenyében az Antalyában zajló vívó Európa-bajnokság vasárnapi napján, így ez a szakág is érem nélkül zárta az egyéni küzdelmeket.
Az olimpiai ezüstérmes, világbajnok Siklósi a dán Patrick Jörgensentől kapott ki 15-12-re, míg a Andrásfit a német Marco Brinkmann verte meg szoros csatában, egy tussal.

A vasárnapi nap folyamán a késöbbiekben a férfi párbajtőrözők után a női kardozók is kiestek, így egyéniben érem nélkül maradtak a magyarok.
A magyar női kardozók a csoportküzdelmeket még sikerrel vették, Szűcs Luca és Pusztai Liza öt győzelemmel és egy vereséggel, Katona Renáta 4/2-es, míg Battai Sugár Katinka 3/3-as mérleggel.

A hiányos 64-es táblán csak Battainak kellett vívnia, és könnyedén győzte le ukrán ellenfelét. A következő fordulóban viszont Battaira egy másik ukrán, a szakág nagy egyénisége, a kétszeres olimpiai bronzérmes és világbajnok Olha Harlan várt, aki érvényesítette a papírformát. Katona csupán két találatot tudott bevinni francia ellenfelének, a tokiói olimpián csapatban ezüstérmes Balzernek, majd kiesett Szűcs is. Utoljára Pusztai lépett pástra, aki 3-1-re vezetett olasz ellenfele ellen, ám a szünetig 8-5-re fordított Rossella Gregorio, aki nem engedte ki a kezéből az irányítást és a győzelmet.

Hétfőn már a csapatversenyekkel folytatódik a kontinensviadal.

Eredmények:
női kard, a 64 között:

Battai Sugár Katinka-Olena Kravacka (ukrán) 15-5

a 32 között:
Olha Harlan (ukrán)-Battai 15-11
Sara Balzer (francia)-Katona Renáta 15-2
Olga Hramova (bolgár)-Szűcs Luca 15-8
Rossella Gregorio (olasz)-Pusztai Liza 15-9

Korábban

férfi párbajtőr, a 64 között:
Siklósi Gergely-Benjamin Andrews (brit) 14-12
Andrásfi Tibor-Shalom Yuval Freilich (izraeli) 15-12
Niko Vuorinen (finn)-Koch Máté 15-14
Igor Reizlin (ukrán)-Nagy Dávid 15-14

a 32 között:
Patrick Jörgensen (dán)-Siklósi 15-12
Marco Brinkmann (német)-Andrásfi 15-14

 

A rovat legfrissebb hírei