Rajtol a vízilabdatorna – ELŐZETES


Hétfőn a nők küzdelmeivel elrajtol a magyarországi vizes világbajnokság vízilabdatornája is

fotó: bumm.sk

Bíró Attila együttese kifejezetten erős csoportba került, hiszen a kötelezően legyőzendő kolumbiai csapat mellett a mindenkire veszélyes olasz, illetve a kanadai válogatottal találkozik. Utóbbi gárda a 2017-es, ugyancsak hazai rendezésű világbajnokságon meglepte a magyarokat, és a negyeddöntőben búcsúztatta őket.

A hazai csapat az elmúlt két világversenyén érmet szerzett, 2020-ban, a Duna Arénában rendezett Európa-bajnokságon, illetve tavaly, a tokiói olimpián is harmadik volt. Az együttes összetétele nem sokat változott, a japán fővárosban a női szakág történetének első érmét megszerző csapatból tízen most is ott lesznek a vízben.

A férfiaknál a magyar válogatott rendkívül könnyű csoportban szerepel, legerősebb ellenfele az elmúlt években meggyengült montenegrói csapat lesz, amellyel kedden találkozik. Két nappal később Brazília, majd jövő szombaton Georgia legyőzése sem jelenthet akadályt az együttesnek.

Amennyiben Märcz Tamás olimpiai bronzérmes csapata a papírformának megfelelően bejut a nyolc közé, akkor ott már nehéz dolga lesz, ugyanis valószínűleg a címvédő olaszokkal vagy a spanyolokkal játszik majd. A szakember - aki a 2017-es világbajnokságon a Margitszigeten szerzett ezüsttel mutatkozott be a kispadon - négy helyen változtatott a tokiói összetételhez képest.

A vízilabdatorna csoportmérkőzéseinek a Hajós Uszoda nagymedencéje mellett Debrecen, Sopron és Szeged ad otthont. Mindegyik városban egy-egy férfi és női csoport küzdelmei zajlanak majd, délutánonként két-két mérkőzést nézhetnek meg a szurkolók. A Margitsziget kivétel, itt a magyar férfi és női válogatott játszik majd, és elkerülendő az ütközést az úszóviadallal, az első meccsek 19.30-kor kezdődnek, a magyarok pedig 21 órától szállnak vízbe.

A hazai rendezésű vizes világbajnokság vízilabdatornáján induló magyar válogatottak csoportbeosytásai:

A férfitorna csoportjai:

A csoport:
MAGYARORSZÁG, Montenegró, Brazília, Georgia
B csoport:
Görögország, Németország, Horvátország, Japán
C csoport:
Spanyolország, Olaszország, Dél-afrikai Köztársaság, Kanada
D csoport:
Szerbia, Ausztrália, Kazahsztán, Egyesült Államok

A női torna csoportjai:

A csoport:
MAGYARORSZÁG, Olaszország, Kanada, Kolumbia
B csoport:
Egyesült Államok, Hollandia, Argentína, Dél-afrikai Köztársaság
C csoport:
Ausztrália, Új-Zéland, Brazília, Kazahsztán
D csoport:
Spanyolország, Franciaország, Thaiföld, Görögország

 

A rovat legfrissebb hírei