Fogathajtókkal telt meg a magyarkanizsai vásártér


Bunford Olivér nyerte az országos fogathajtó bajnokság második fordulóját, melyet Magyarkanizsán először szerveztek meg

A Vásártéren hat fogat versenyzett a nagyszámú közönség előtt.

Az akadályhajtáson minél rövidebb idő alatt kellett hibátlanul teljesíteni a pályát. A labdaleverésért, az időtúllépésért is büntetőpontok jártak. A 800 méteres pályát betűkkel jelölték. Magyarkanizsát Berényi Ákos képviselte, aki a második helyen végzett. 

„Most ez egy kicsit idegen terep volt, hogy itthon voltunk, mert ugye eddig mindig máshova utazunk a versenyekre, és teljesen másképp viselkednek a lovak, mintha itthon csak edzünk és egyedül vagyunk, és egy kicsit meglepte őket a többi fogat, a színpad, és máshogy érintette őket, mintha elutaztunk volna.”

A legjobban a szabadkai Bunford Olivér teljesített, összesítésben ő állhatott fel a képzeletbeli dobogó első fokára. A szabadkai fogat elégedett a teljesítménnyel, és már a jövőbeli terveket szövögeti. 

„Pillanatnyilag most az első helyen állunk, lesz közben - ha minden igaz - egy Balkán-bajnokság Romániában, illetve a terveink között - ha a Balkán-bajnokság úgy alakul, ahogyan azt szeretnénk - szeptember végén látogatást teszünk Szlovéniába és elindulunk az Európai Bajnokságon.”

A verseny zökkenőmentesen zajlott, színvonalas futamokat láthatott a közönség, mondta Stipan Gršić szabadkai nemzetközi bíró. 

„Szép pálya, rendben van minden a pályával, ami kellett volna nekünk, hogy jó legyen a versenyen, az minden jó volt. Nagyon jól éreztük magunkat.”

A fogathajtó versenyek megtartásához szükség volt még egy pályára Szerbiában, Magyarkanizsát pedig ideális helynek ítélte meg a Szerbiai Lovas Szövetség.

„Nagyon rövid időn belül kellett ezt mind összerakni és segíteni. Igaz, első rendezvény, egy ilyen jellegű, ami a lovakért, a fogatért volt a központ, én bízom benne, hogy ezt jövőre ugyanitt tudjuk folytatni.”- nyilatkozta Pálfi Ervin, a Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat igazgatója.

Az eseményre egész Szerbia területéről érkeztek versenyzők, akik népes közönség előtt mérték össze tudásukat.

Forrás: PannonRTV.com

A rovat legfrissebb hírei