Összesítésben jobbak voltak a fehérváriak


Kikapott, de továbbjutott a MOL Fehérvár

fotó:.molfehervarfc.hu

A MOL Fehérvár FC 2-1-re alulmaradt a csütörtöki visszavágón az azeri Gabala SC otthonában a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában, de 5-3-as összesítéssel így is a következő körbe jutott.

A kezdést követően előbb a hazaiak, majd a vendégek voltak kicsit aktívabbak, de lehetőség mindkét oldalon csak az ellenfél hibáját követően adódott. A 15. percben Serafimov rövid hazaadására Felipe Santos csapott le, az azeri játékos ziccerét azonban Kovács bravúrral védte. A hibázó fehérvári védő a 31. percben szöglet után három méterről a lécet találta el, a 41. percben pedig Nego büntetőt vétett. A félidő hajrája aztán meghozta a gólokat is: Muradov a 34. percben szerzett vezetést a hazaiaknak, Zivzivadze a 44. percben egyenlített. Mindkét gólszerző 17 méterről, középről lőtt a kapu bal oldalába.
    
A fordulás után a hazaiak irányítottak, és Kovács többször bizonyította, hogy együtt él a játékkal. Mindkét oldalon adódtak helyzetek, még kapufák is - a vendégeknél Fiola fejese után -, majd a 73. percben ismét az azeri csapat került ismét előnybe: Felipe Santos lépett ki ziccerben a félpályáról, de a befejezéshez szemfülesség is kellett, hogy a visszazáró két fehérvári védő között spiccel a hálóba találjon. A hátralévő idő aztán már szűk volt az egyre fáradtabb azeriek további felzárkózásához.

Gól nélküli első mérkőzés után a Petrocub Hincesti hátrányból fordítva nyert az albán Laci vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában, a moldovai együttesre a következő körben a MOL Fehérvár FC vár.
A párharc első felvonását jövő csütörtökön, a visszavágót pedig egy héttel később rendezik.
 
Konferencia-liga, selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Gabala SC (azeri)-MOL Fehérvár FC 2-1 (1-1)
Gabala, v.: Jäger (osztrák)
gólszerzők: Muradov (34.), Felipe Santos (73.), illetve Zivzivadze (44.)
sárga lap: Alimi (10.), Ruan (55.), Muradov (69.), Qirtimov (75.), illetve Fiola (35.), Stopira (58.), Nego (80.), Sabanov (94.)
Továbbjutott: a MOL Fehérvár, 5-3-as összesítéssel.
 

 

A rovat legfrissebb hírei