Délvidéki győzelem Győrben


Az Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar női röplabda-válogatott felkészülési mérkőzésen 3-1-re kikapott az észtektől

A magyar válogatott tagjai
fotó: hunvoley.hu

Az Egyetemi Csarnokban rendezett csütörtöki összecsapás első szettjét a német Andreas Vollmer irányította magyarok Szakmáry Gréta vezérletével, jó és agresszív nyitásokkal végig vezetve nyerték meg.
    
A második játszmára visszaesett a hazaiak teljesítménye: noha a három ütő, Szakmáry, Török Kata és Németh Anett ponterősen játszott, a kilenc hazai ki nem kényszerített hibát kihasználva az észtek egyenlítettek.
    
A harmadik etapra a magyarok kapitánya három helyen is változtatott, de a hibák számát - főleg támadásban - nem sikerült csökkenteni. Az észtek jól használták ki a magyarok kiszámítható támadójátékát, és végig vezetve, de végül nagy csatában megfordították az állást.
    
A negyedik szettre Vollmer gyakorlatilag sort cserélt, és bár a felvonás elején egy ideig a magyarok vezettek, az észtek újra magukhoz ragadták a kezdeményezést. A hazaiak játékát ekkor rengeteg elrontott nyitás és nyitásfogadás jellemezte, és mivel utóbbi játékelem gyenge volt, a nemzeti csapat támadási hatékonysága sem volt megfelelő, így vereséget szenvedett.
    
A két csapat pénteken újra megmérkőzik egymással, a magyarok augusztus 20-án a portugálok otthonában kezdik az Európa-bajnoki selejtezősorozatot, amelyben még a ciprusiakkal és az ukránokkal találkoznak. A csoportból az első két helyezett jut ki a jövő őszi, belga, olasz, észt és német közös rendezésű kontinenstornára.

A rovat legfrissebb hírei