Szalaiék továbbjutottak, Kleinheislerék kiestek


Így szerepeltek a magyar légiósok a Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában

A Szalai Ádámot foglalkoztató FC Basel 1-1-es döntetlent játszott az északír Crusaders Belfast vendégeként, így bejutott a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójába.

A magyar válogatott csapatkapitánya végig pályán volt, a 86. percben sárga lapot kapott. A Basel egy hete odahaza 2-0-ra nyert.
    
Ugyancsak harmadik körbe jutott a Dunaszerdahely, amely a feröeri Víkingurt búcsúztatta kettős győzelemmel. A szlovák együttes kapuját Veszelinov Dániel védte, a jobbszélső Szánthó Regő a szünetben állt be, Kalmár Zsolt hosszú sérülés - és tavaly március - után a 65. percben lépett pályára, míg Balogh Norbert a 82. percben kapott lehetőséget. Hahn János nem szerepelt a keretben. A vendégeknél a 20 éves középpályás, Turi Géza Dávid kezdőként 76 percet kapott.
    
Búcsúzott Kleinheisler László csapata, az NK Osijek: a horvát együttes a múlt heti, idegenbeli 2-1-es siker után odahaza meglepetésre 2-0-ra kikapott a kazah Kizilzsartól. A magyar válogatott középpályás végigjátszotta a találkozót.
    
A Kl-selejtező harmadik fordulójában a párharc első felvonását jövő csütörtökön, a visszavágót pedig egy héttel később rendezik.

Eredmények, selejtező, 2. forduló, visszavágók:


Crusaders Belfast (északír)-FC Basel (svájci) 1-1 (0-1)
Továbbjutott: a Basel (3-1-es összesítéssel)
NK Osijek (horvát)-FC Kizilzsar (kazah) 0-2 (0-0)
Tj.: a Kizilzsar (3-2)

A rovat legfrissebb hírei