Közel a kiesés


A kiesés szélére sodródott a Kisvárda Norvégiában

fotó: Kisvárda FC / facebook

A Kisvárda csütörtökön a párharc első mérkőzésén 3-0-s vereséget szenvedett a norvég Molde vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójában.

Kissé megilletődötten kezdte a mérkőzést az OTP Bank Liga ezüstérmese. A hazaiak az első percekben komoly fölényben voltak, de később a Kisvárda felvette a meccs ritmusát. Stabilizálta játékát, így az első félidőben egyenrangú ellenfele volt a norvég csapatnak, mely többet birtokolta a labdát, de nem tudta feltörni a magyarok védelmét. A Kisvárda labdaszerzések után bátran játszott, igyekezett gyorsan a hazaiak kapujának előterébe jutni, és több ígéretes akciója is volt, nagy helyzetig azonban nem jutott.
    
A fordulás után a házigazda nagy erőket mozgósított a vezetés megszerzéséért, és a korábbinál lényegesen nagyobb nyomást helyezett a vendégek kapujára. A magyar együttes az első negyedórában még jól állta a hazai rohamokat, a 63. percben aztán egy lesgyanús szituációból gólt kapott.

A folytatásban a Kisvárda igyekezett bátrabban támadni, birtokolni a labdát, ám nem tudott helyzeteket kialakítani, viszont a védelme fellazult, amit a hazaiak a hajrá elején két percen belül kétszer is kihasználtak, így komoly előnnyel várhatják a jövő heti magyarországi visszavágót.

A párharc visszavágóját jövő csütörtökön rendezik Kisvárdán.

Eredmény:
Molde (norvég)-Kisvárda Master Good 3-0 (0-0)

Molde, vezette: Stojchevski (északmacedón)
gól: Hussain (63.), Fofana (80.), Linnes (82.)
sárga lap: Breivik (60.), Hussain (92.), illetve Kravcsenko (59.), Ötvös (64.), Ilievski (92.)




A rovat legfrissebb hírei