11 éremmel zártak a magyarok


Négy arannyal, egy ezüsttel és hat bronzzal zártak a magyarok a kanadai Halifaxben rendezett kajak-kenu világbajnokságon

fotó: Magyar Kajak-Kenu Szövetség / facebook

Nádas Bence és Kopasz Bálint a régi-új olimpiai számban, K-2 500 méteren szereztek aranyat. Kőhalmi Emese ugyancsak világbajnok lett, megvédte címét 5000 méteren. Előzőleg Kopasz Bálint aranyérmet érdemelt ki kajak 1000 méteren is. Kiss Blanka és Lucz Anna duója pedig kajak kettes 200 méteren lett a legjobb. A magyarok egy ezüstéremmel is gazdagodtak: Rendessy Eszter szerepelt jól egyes 1000 méteren, a dobogó második fokára állhatott.

Lucz Anna és Csizmadia Kolos egyformán bronzérmesként zárt K-1 200 méteren és a Noé Bálint, Kulifai Tamás kajakos duó is megismételte egy évvel ezelőtti harmadik helyét 1000 méteren. Balla Virág előbb 500 egyesben negyedikként ért célba, majd az 500-as négyes tagjaként - Bragato Giadával, Takács Kincsővel és Nagy Biankával - bronzérmet szerzett. Bragato Giada és Nagy Bianka bronzérmet szerzett kenu kettes 500 méteren és kenu kettes 200 méteren is.

A magyar válogatott második helyen végzett az éremtáblázaton, a spanyolok az elsők.

A rovat legfrissebb hírei