Lázár Zoltán legjobb magyarként hatodik a díjhajtásban


Legjobb magyarként Lázár Zoltán a hatodik helyen áll a díjhajtást követően az olaszországi Pratoni del Vivaróban zajló négyesfogathajtó-világbajnokságon

fotó: origo.hu

A kilencszeres világbajnok magyar hajtó pénteken 44,85 hibaponttal zárta a fogatban lévő lovak idomítottságáról, hajlékonyságáról, a négy ló együttes munkájáról és a jármódok szabályosságáról számot adó első versenyszámot, melyet a várakozásoknak megfelelően az ötszörös vb-aranyérmes ausztrál Boyd Exell nyert meg 34,13 hibaponttal. Őt a német Mareike Harm és az amerikai Chester Weber követi, utóbbitól Lázár alig több mint három ponttal van elmaradva.
    
A 37 fogatot számláló mezőnyből szintén pénteken szerepelt az ugyancsak csapattag ifj. Dobrovitz József, akinek teljesítményét 58,44 hibapontra értékelték a bírók, ő 24. helyről várja a folytatást. A díjhajtást csütörtökön teljesítő magyarok közül a harmadik csapattag, Dobrovitz József (63,63) 32., míg a kizárólag egyéniben érdekelt ifj. Galbács Ferenc (57,77) 20., Papp János (64,30) 34., Váczi István (70,69) pedig 37. lett.
    
A csapatversenyben, melybe minden számban a három versenyzőből a két jobbik eredménye számít, a németek állnak az élen nem sokkal megelőzve a hollandokat és az ausztrálokat. A magyarok ötödikként már több mint 15 hibapontos hátrányban vannak.
    
A verseny szombaton a maratonhajtással folytatódik, majd vasárnap az akadályhajtással zárul.


A rovat legfrissebb hírei