Pétervári-Molnár Bendegúz megnyerte a C döntőt


A magyar sportoló férfi egypárban vasárnap megnyerte a C döntőt az evezősök racicei világbajnokságán, ahol így a 13. helyen végzett

fotó: sportivo.hu
    
A vb nyolcadik, utolsó versenynapján a magyar evezős a kettes pályán végig az élen haladt, és 7:02.69 perc alatt teljesítette a távot.
    
Vasárnap a magyar küldöttségből további két hajónak volt még jelenése, ugyancsak a C döntőkben. Férfi kétpárban Bácskai Máté és Ács Kristóf 6:30.45 perccel a negyedik, összesítésben a 16. helyen zárt. A vb egyetlen magyar paraevezőse, Pető Zsolt PR1 egypárban 10:42.48 perccel a futamban második, a vb-n a 14. helyen végzett.
    
Három magyar egység számára már pénteken, illetve szombaton véget ért a vb: a könnyűsúlyú ketteseknél Szabó Bence és Furkó Kálmán ezüstérmes lett, a normálsúlyú ketteseknél Simon Béla és Juhász Adrián a 18. helyen zárt, míg a könnyűsúlyú kétpároknál Galambos Péter és Tamás Bence a 20. helyen végzett.
    
Molnár Dezső szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta: felemásan teljesített a magyar csapat Racicében. Az éremszerzés egyértelműen pozitívum - főként Szabó vb előtti rosszullétének és kihagyásának ismeretében -, de elégedett Pétervári-Molnár helyezésével is, illetve jónak értékeli a kétpár és a PR1 egypár szereplését is, utóbbi három egység ugyanis látható távolságra van az olimpiai, valamint paralimpiai kvótás helyektől, ami a célkitűzés volt a szakvezetés részéről. A rutinos evezősökből álló férfi kettes teljesítményét nagymértékben befolyásolta, hogy az elmúlt hónapban sok versenyen kellett helytállnia, míg a szintén olimpiai programban szereplő könnyűsúlyú kétpár helyezése jelenlegi állapotukban reálisnak mondható az egyik legnépesebb mezőnyben.

A rovat legfrissebb hírei