Kárpát Kupa Tóthfaluban


13. alkalommal szervezték meg a Kárpát Kupát, melyet idén a tóthfalusi sportcsarnokban tartottak meg

A már hagyományosnak számító tornán Marosvásárhely, Karcag, a Borsod Sport Klub, Kiskunhalas, Monor, Székelyudvarhely, Sepsiszentgyörgy és Tóthfalu ifjú labdarúgói mérték össze tudásukat. Szombaton a csoportküzdelmek zajlottak, míg vasárnap a helyosztók következtek.

„Az első nap, az első mérkőzéseken éppen, hogy jött, ami a hosszú útnak köszönhető, mivel 12 órát utazni, az nem semmi, és utána játékba lendülni. Az első meccs megvolt, és utána belelendültünk a turné ritmusába és hoztuk a formát.” – mondta el Barta Mátyás, a Sepsiszentgyörgyiek játékosa a PannonRTVnek.

A döntőbe a sepsiszentgyörgyi csapat és a Vajdaságot képviselő Nyers István Labdarúgó Akadémia együttese jutott be. A vendégek 5:0-ra megverték a házigazdákat, így a vándorkupa, mint az elmúlt három évben is, az erdélyi csapathoz került.

„Ez kispályás játék, és mi nagypályás játékosok vagyunk. Nagyon észrevehető, hogy kispályán játsszuk, de attól eltekintve, hogy két hetet tudtunk készülni erre a tornára, nagyon megvagyunk elégedve a legényekkel.” – nyilatkozta Bödőházi Géza, a sepsiszentgyörgyiek edzője.

Az eseményt már második ízben szervezték meg Magyarkanizsa községben. Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere kiemelte, egy olyan rendezvény, amelyen három ország, nyolc csapata méri össze tudását, nem lehet egyszerű sporteseménynek elkönyvelni.

„Az önkormányzat számára ez nem igazán sportrendezvényként, hanem inkább társadalmi rendezvényként, vagy mondjuk úgy, hogy Kárpát-medencei fiatalok találkozójaként szerepel inkább.”

A Kárpát Kupa nemzetközi ifjúsági labdarúgó tornát 13 évvel ezelőtt szervezték meg először, azóta minden évben más-más Kárpát-medencei ország add neki otthont. Az idei tornán azonos képességű csapatok érkeztek - mondta Ács Tibor, főszervező.

 „Arra törekszünk, hogy a határon túlról is magyar ajkú csapatok érkezzenek, mert a Kárpát Kupának ez a lényege, és egyre több labdarúgó akadémia indul a magyar kormány által támogatva a határon túlról, és elindult egy felfelé ívelő folyamat a magyar labdarúgásban.”

A torna végén a csapatok mellett elismerésben részesült a legjobb kapus, a legtöbb gólt szerző játékos és a csapatok edzői is.


forrás: Pannon RTV

A rovat legfrissebb hírei