"A csapat megmutatta a karakterét"


José María Rodríguez Vaquero elégedett csapatával a VB főpróba után

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A szövetségi kapitány szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott megmutatta a karakterét, amikor bravúros hajrával 28-27-re győzött Szlovénia vendégeként a csütörtökön Ljutomerben rendezett felkészülési mérkőzésen.
  
 "Remek ellenféllel találkoztunk, ahogyan arra számítottunk is. Nehéz meccs volt, de a legvégéig nagyszerűen küzdöttünk, a csapat megmutatta a karakterét, hiszen négy-ötgólos hátrányban sem adta fel a harcot, képes volt megújulni, és végül fordítani tudott" - mondta a lefújás után a helyszínen a spanyol edző.
   
A magyarok kétszer vezettek az egész meccsen, 2-1-nél, majd az utolsó hat másodpercben, és a második félidőben voltak már ötgólos hátrányban is.
   
"Ma nem az eredmény volt a legfontosabb, de nagyon örülök a győzelemnek, és annak, hogy játékosaink megmutatták a valós tudásukat és tehetségüket" - szögezte le Chema Rodríguez.
   
Juhász Ádám szemsérülése és Hanusz Egon betegsége miatt Lékai Máté egyedül maradt az irányítóposzton, és amikor pihentették, Bodó Richárd vette át a szerepkörét. A szövetségi kapitány megjegyezte, nehéz dolog volt egy irányítóval játszani, sokat kellett emiatt variálni a csapaton, de a szegedi balátlövő jól megoldotta a feladatot.
   
A magyar és a szlovén együttes szombaton 16 órától Nagykanizsán ismét megmérkőzik egymással. A spanyol edző elmondta, Hanusz szereplése továbbra is kérdéses, mert felsőlégúti megbetegedése volt magas lázzal, még fáradékony, és az a legfontosabb, hogy a világbajnokságra jó állapotban legyen.
   
"Szombaton ugyanezt a hozzáállást szeretném látni" - szögezte le Rodríguez.
  
A magyarok egy hét múlva a Koreai Köztársaság együttese ellen kezdik meg szereplésüket az olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörében, Kristianstadban, majd jövő szombaton Izlanddal, január 16-án pedig Portugáliával találkoznak. A középdöntőbe az első három helyezett jut.
   

A rovat legfrissebb hírei