Schäfer visszatérése csúszik


Az Union Berlin magyar légiósa a hóvégi berlini derbin már játszana

fotó: bz-berlin.de

Néhány hetet csúszik a visszatérése, de a január végén sorra kerülő berlini derbin már pályára lépne Schäfer András, a német Bundesligában szereplő Union Berlin labdarúgócsapatának magyar válogatott középpályása.
   
A 23 éves játékos a közmédiának hétfőn azt mondta, hogy a fáradásos törésének őszi műtétjét elvégző orvos javaslatára négy helyett hat hétig kellett hordania a rögzítőt, ezért csapatának jövő szombati mérkőzésén még biztosan nem játszhat.
   
"Ettől eltekintve a terv szerint alakul a felépülésem, ma már a bemelegítést a csapattársakkal együtt végeztem, de javarészt még külön edzek a többiektől. A párharcokban még nem vehetek részt, most inkább a technikán és a passzgyakorlatokon van a hangsúly, mert két hónapig nem találkoztam a labdával" - mondta Schäfer. Kiemelte, a január 28-án sorra kerülő Hertha BSC elleni fővárosi rangadón nagyon szeretne visszatérni a pályára, de egy Bundesligában szereplő együttesbe nemcsak bekerülni, hanem visszakerülni is nehéz.
  
A válogatott futballista hangsúlyozta, bár a sérülés soha nem jön jókor, nem keseredett el túlságosan miatta, igyekezett több időt tölteni a családjával, s úgy érzi, jól kezelte a helyzetet.
   
"Az Unionnál nem változtak a céljaink, minél előbb szeretnénk megszerezni 40 pontot a bajnokságban, mert ennyi kell a bennmaradáshoz, a Német Kupában és az Európa-ligában pedig a lehető legtovább akarunk menetelni" - jelentette ki Schäfer, aki tavaly alapembere volt a Marco Rossi vezette magyar válogatottnak, mellyel a Nemzetek Ligájában remekül szerepelt, s az olaszok mögött, az angolokat és a németeket megelőzve a második helyen végzett csoportjában.
   
A középpályás 2021 januárjában igazolt az Union Berlinhez, melyben viszonylag hamar kivívta a helyét és az ősszel már legtöbbször kezdődként számított rá edzője. A fővárosi együttes jövő szombaton a Hoffenheimet fogadja, négy nappal később a Werder Bremen vendége lesz, 28-án pedig a Hertha otthonában szerepel. A Német Kupa nyolcaddöntőjében a Wolfsburg vár Schäferékre, februárban pedig az Európa-ligában az Ajaxszal vívnak párharcot a nyolcaddöntőbe jutásért.

A rovat legfrissebb hírei