“Nem veszítettük el a hitünket”


Az Izland elleni győzelemből oroszlánrészt vállaló Mikler Roland értékel a mérkőzés végén

borítókép: Szalai Attila vajdasági karikaturista rajza

A kapus Mikler Roland szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott nem veszítette el a hitét, ez volt a legfontosabb az Izland ellen 30-28-ra megnyert mérkőzésen, az olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörének második fordulójában, szombaton.

"Gratulálok a csapatnak, mert brutális, amit a második félidő végén támadásban és védekezésben csináltunk. Olyan falat húztak elém, hogy az izlandiak a középső területekről nem látták a kaput, nem tudtak lőni" - nyilatkozta a Szeged kapusa, aki 25 lövésből kilencet védett.
    
Hozzátette, a szélről érkező ziccereket sikerült megfognia a hajrában, de a kulcs az volt, hogy középen olyan szinten zárták el az északi szigetország legjobbjait, hogy egyszerűen nem látták a kaput.
    
Az 53. percben Izland még 28-25-re vezetett, ám a magyarok Mikler bravúrjaira alapozva egy 5-0-s sorozattal zárták a meccset.
    
"A vége felé hibátlanul támadtunk, az is nagyon kellett hozzá. Éreztem, hogy ha nem jön az extrateljesítmény a kapuból, akkor nem tudunk nyerni, de szerencsére jött, és olyan támaszt tudtam nyújtani a csapatnak a végén, ami kellett" - vélekedett Mikler.
    
Elárulta, az ellenfél rendkívül hatékony egy-egyezései és betörései miatt José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány közölte: ha kell, elmondja százszor is, hogy legyen a lehető legszorosabb a védőfal, mert ez lesz a legfontosabb. Mint mondta, a meccs elején nem is az volt a baj, hogy nem úgy védekeztek, ahogy kellett volna, hanem az, hogy támadásban eladták a labdákat és jöttek a tiszta ziccerek.
    
"Az elejéről nem is akarok beszélni, a vége viszont csoda volt a pályán. Nem veszítettük el a hitünket, szerintem az a legfontosabb, hogy a csapat hisz magába, hisz egymásba, a taktikában és az edzőben. Ehhez jöttek a végén a jó teljesítmények és az extrák" - nyilatkozta.
        
A magyarok - akiknek a legjobb hét közé jutás a céljuk - csütörtökön 35-27-re nyertek a Koreai Köztársaság ellen, hétfőn 20.30-tól Portugália ellen zárják a csoportkört, a göteborgi középdöntőben pedig az Európa-bajnok Svédországgal, valamint Brazíliával és a Zöld-foki Köztársasággal találkoznak.A rovat legfrissebb hírei