Sipos: ha fejben rendben leszünk, meglepetést okozhatunk


A magyar válogatott pénteken Brazília Ellen folytatja VB szereplését

fotó: MTI/Kovács Tamás

A beálló Sipos Adrián szerint amennyiben a magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai százszázalékosan összpontosítanak, akkor meglepetést okozhatnak a társházigazda Svédország ellen az olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének első fordulójában, szerdán Göteborgban.

"Ha fejben mindenki rendben lesz és százszázalékosan összpontosít, akkor nemcsak meglepetést tudunk okozni, hanem úgy jöhetünk le a pályáról, ahogyan szeretnénk" - nyilatkozta az MTI-nek kedden este a Telekom Veszprém játékosa.
    
Hozzátette, bizonyára telt ház lesz a 12 ezres csarnokban, és az Európa-bajnok, illetve világbajnoki ezüstérmes hazaiak biztosan jó teljesítménnyel fognak előrukkolni, hiszen remek játékosaik vannak.
    
"A saját játékunkra kell koncentrálnunk, akkor szoros meccset játszhatunk, és remélem, győzni is tudunk" - szögezte le Sipos.
    
A magyarok - akiknek a legjobb hét közé jutás a céljuk - a Koreai Köztársaságot 35-27-re, Izlandot pedig 30-28-ra legyőzték a csoportkörben, Portugáliától viszont 27-20-ra kikaptak, így két pontot hoztak magukkal a középdöntőbe. Hétfő este a portugálok elleni találkozón a védekező-specialistát már a 48. másodpercben végleg kiállították, mert kézzel eltalálta ellenfele arcát.
    
Mint elmondta, rossz szándékú megnyilvánulást nem nagyon tapasztalt a csapattársai részéről a korai piros lapja miatt, de nagyon rossz volt számára kívülről nézni a meccset, hiszen a lelátóról semmilyen módon, egy szóval sem tudott segíteni a többieknek.
    
"Ezt megélni az egyik legborzalmasabb dolog, nagyon bánom és nagyon sajnálom, de próbáltam már a meccs után egyből lezárni, miután megvolt a megbeszélésünk az edzőkkel. Ezt nem lehet egyik napról a másikra kiheverni, viszont muszáj kiheverni, hiszen profi sportolók vagyunk, és nagyon jól tudjuk, hogy szerdán egy újabb nagyon fontos mérkőzés vár ránk" - magyarázta.
    
Hozzáfűzte, inkább támadásban voltak nagyobb problémái a csapatnak hétfőn, hiszen nagyon nehezen tudtak gólokat szerezni. Megjegyezte, a kapus Székely Mártonon kívül mintha fejben nem lettek volna ott megfelelően.
    
"Kívülről úgy láttam, még a szerencse sem volt mellettünk, mert a kipattanó labdák is a portugálokhoz kerültek. Bármennyire szerettük volna, nem tudtuk visszahozni a meccset" - mondta.
    
Sipos megjegyezte, hogy a magyarok a közelmúltban játszottak nehéz meccseket nagyon jó ellenfelekkel szemben, amelyeken sikerrel jártak. Példaként az Izland elleni vb-találkozót és a szlovénokkal szembeni felkészülési mérkőzést említette.
    
A magyar válogatott pénteken 18 órától Brazília, vasárnap 15.30-tól pedig a Zöld-foki Köztársaság ellen játszik. A középdöntőből az első két helyezett jut a negyeddöntőbe.


A rovat legfrissebb hírei