Szakmáry Gréta szereti Olaszországban


A magyar röplabdázó megtalálta számításait az olasz röplabdaélvonalban

Szakmáry Gréta, a Cuneo női röplabdacsapatának magyar válogatott ütője megtalálta számításait a világ egyik legerősebb bajnokságának számító olasz élvonalban.

A 31 éves játékos a közmédiának elmondta, nagyon jól érzi magát Olaszországban, a várost és a csapatot is szereti, és bár még nem tud semmi konkrétummal szolgálni a jövőjével kapcsolatban, nem tartja kizártnak, hogy a következő szezonban is a Serie A-ban röplabdázzon.
    
"Az eleje nehéz volt, mert a férficsapatoktól érkezett vezetőedzőnk nagy hangsúlyt fektet a fizikális felkészülésre. Nekem már volt ilyenben részem, így hamarabb hozzászoktam, de az idény első meccse előtt volt egy deréksérülésem, ami miatt három találkozót ki kellett hagynom. Szerencsére ez már teljesen a múlté" - emlékezett vissza a kezdetekre Szakmáry.
   
A nyíregyházi nevelésű röplabdázó kiemelte, hogy korábbi külföldi állomáshelyeihez - Németországhoz és Törökországhoz - képest valamivel lassabb, de sokkal fizikálisabb a csapata játéka, így nagyon jól jön számára az elmúlt húsz év tapasztalata.
    
"Jól érzem magam, tetszik az olasz stílus, örülök, hogy sikerült felvennem a ritmust. Megtaláltam a számításaimat, és bízom abban, hogy a szezon második felében sikerül kiegyensúlyozottabban játszanunk, és meg fogjuk szerezni legalább a hetedik helyet, ami az előző idényben összejött a Cuneónak" - tekintett előre a válogatott ütője, akinek együttese 15 forduló után tizedik az olasz első osztályban.
    
A sorozatban ötödik Európa-bajnokságára készülő nemzeti csapattal kapcsolatban kiemelte: "nem álltak sorban, amikor a szerencsét osztották" a sorsolásnál, ugyanis nehéz csoportba került a válogatott az Eb-n.
    
"A szerbek, a belgák és a lengyelek ellen tét nélkül kell pályára lépni, ezek a mérkőzések remek tapasztalatszerzési lehetőségek lesznek a fiataloknak. Nagyon szeretnénk továbbjutni, de nagyon erős a csoportunk" - mondta Szakmáry. A magyarok még az ukránokkal és a szlovénekkel szerepelnek azonos hatosban, a nyolcaddöntős szerepléshez a legjobb négyben kellene végezni.
    
"Sok változás volt a válogatottnál az elmúlt években, azon idősebb játékosok közül, akikkel együtt nőttem fel, sokan már nem tagjai a csapatnak. Be kell építeni a fiatalokat, ezért is nagyon fontos lesz a kontinenstorna előtt alapozás" - nyilatkozta Szakmáry.


A rovat legfrissebb hírei