Piros-fehér-zöldbe borul márciusban a Főnix Aréna


Az ukránokkal játszik elődöntőt a magyar válogatott a női futsal Európa-bajnokság debreceni négyes döntőjében

Federico Vidal, a címvédő spanyol csapat szövetségi kapitánya (b) átadja a torna trófeáját Széles Diána (Fidesz-KDNP) alpolgármesternek a márciusi női futsal Európa-bajnokság négyes döntőjének sorsolásán a debreceni Nagyerdei Stadionban
fotó: MTI/Czeglédi Zsolt


A Főnix Arénában márciusban sorra kerülő esemény keddi sorsolása alapján a magyar és az ukrán nemzeti csapat párharca mellett a másik elődöntőben a címvédő spanyol a portugál együttessel csap össze.

A két elődöntőt március 17-én pénteken, míg a bronzmérkőzést és a finálét két nappal később, vasárnap rendezik.

Laurent Morel, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) futsal szakágvezetője üdvözölte, hogy a sportág visszatér Debrecenbe, amely 13 éve már egy sikeres férfi futsal Eb színhelye volt. Kiemelte: a női futsal "új, fejlődő gyermekük", az UEFA harmadik alkalommal írta ki az Európa-bajnokságot, de már bejelentették, hogy jövőre világbajnokságot is rendeznek a női futsalosoknak.

"Lenyűgöző sport a női futsal"
- mondta Morel, és mindenkit arra biztatott, hogy vegyen jegyet a debreceni Főnix Arénában sorra kerülő mérkőzésekre.

Huszár István, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) nemzetközi ügyekért felelős tanácsadója felidézte, hogy a kizárólag amatőr játékosokból álló magyar válogatott megnyerte a csoportküzdelmeit, így jutott a fináléba.

A sorsolást megelőzően a címvédő spanyol együttes szakvezetője átadta az Európa-bajnoki trófeát a házigazda város alpolgármesterének, Széles Diánának.

A rovat legfrissebb hírei