Rodríguez: nem harcoltunk, ez az én felelősségem


A szövetségi kapitány szerint az ő felelőssége, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai nem harcoltak, nem küzdöttek megfelelően

fotó: MTI/Kovács Tamás

A magyar válogatott 40-23-ra kikapott a címvédő Dániától az olimpiai kvalifikációs világbajnokság szerdai negyeddöntőjében, Stockholmban.

"Sokat beszélgettünk arról, hogy azt akarom látni, harcolunk, beleadunk mindent, megpróbálunk nyerni, és akkor lehet bármi a végeredmény. Most azonban nem tettük ezt meg, nem végeztük el a dolgunkat, és ha egy olyan csapat ellen, mint Dánia, nem harcolsz, akkor ez történik. Ez az én felelősségem, én vagyok a kapitány" - mondta a lefújás után az interjúzónában a magyarok spanyol edzője.
    
Hozzátette, számítottak rá, hogy ilyen gyors kézilabdával kezdenek majd a skandinávok, de szerinte csapata még nem áll készen az ilyen mérkőzésekre. Felidézte, hogy jól kezdtek, Mikler Rolandnak volt néhány védése, de a folytatásban nem voltak kellően kemények támadásban, nem passzoltak pontosan, nem próbálták javítani a hibáikat, hátul pedig nem blokkoltak eleget. Helyette elkezdték eladni a labdákat, amiből egymás után lőtte góljait az ellenfél.
    
"Az első tizenöt percben nem volt könnyű dolguk a védelmünkkel, de utána minden átbillent, nem értünk vissza védekezni, az ő kapusuk pedig remekül védett" - magyarázta Rodríguez.
    
Bánhidi Bence elmondta, szerinte sem volt váratlan, amit ellenfelük produkált, számítottak arra a taktikára, hogy lerohanják őket a rendkívül gyors támadósorukat kihasználva.
    
"Védekezésben nagyon sok labdát szereztek és sok védésük is volt. A támadásunk ma katasztrofális volt, nem azt játszottuk, amit a szövetségi kapitányunk kért, ezekből pedig mindig gyors gólokat kaptunk" - idézte fel a Szeged beállója, akinek ezúttal csupán egy kapura lövése volt, de gólt nem szerzett.
    
Hangsúlyozta, kemény védekezésre törekedtek, de ez nem jött össze. A legfőbb különbségnek azt tartja, hogy a dánok körülbelül 15 gólt lőttek gyorsindításból, a magyarok pedig csak kettőt.
    
"Nem mondanám, hogy ekkora a különbség a két csapat között, de teljesen más dimenzióban kézilabdáztak"
- ismerte el Bánhidi.
    
Mint mondta, az elején próbáltak futni, de ezekből csak technikai hibákat követtek el, nem voltak olyan labdabiztosak, mint ellenfelük, ezért nem tudták a gyors középkezdéseiket gólra váltani.
    
A beálló elárulta, a szünetben alapos fejmosást kaptak a szövetségi kapitánytól, mondván, egy negyeddöntőben nem lehet így játszani.
    
"Teljes mértékben igaza volt. Sajnos, úgy éreztem ezen a mérkőzésen, hogy a tizedik perc után semmi sanszot nem adtak arra, hogy mi pariban legyünk velük" - nyilatkozta.
    
Hozzátette, a meccs közben próbáltak a saját játékukra figyelni, de amikor a második félidő elején felnéztek az eredményjelzőre, már nagyon nagy volt a különbség, és onnantól csak becsületből kézilabdáztak.
    
A magyarok pénteken az 5-8. helyért Norvégiával játszanak, majd vasárnap kora délután egy helyosztóval zárják szereplésüket Stockholmban.


A rovat legfrissebb hírei