Tizenöt csapat a kisstadion jegén


A szabadkai kisstadionban a múlt hétvégén 17. alkalommal rendezték meg a Winter Classic elnevezésű nemzetközi veterán-jégkorongtornát

A Spartacus lelkes csapata

Az idei tornán két korosztályban összesen 15 csapat vett részt. A 30 éven felüliek mezőnyében öt csapat lépett jégre, míg a 40 év felettiek között tíz együttes küzdött a győzelemért.

A fiatalabbak között körbeverés történt, melynek végén az újvidéki Vojvodina szerezte meg az első helyet, megelőzve a Maribor és a Noćne ptice együttesét. A 40 éven felüliek között mindkét csoportban 5-5 csapat versengett, és a két csoportelsőt hirdették ki győztesnek, helyosztókat nem játszottak.

A szabadkai Spartacus együttese három győzelemmel és egy vereséggel az A csoport második helyén zárta a tornát. A kék-fehérek az első találkozón 3:1-re vezettek a Kiskőrös ellen, ám elég volt néhány megingás, amit a magyarországi vendégek kihasználtak, és zsinórban négy gólt szerezve 5:3-as győzelmet arattak. A második mérkőzésen már kiszakadt a szabadkai gólzsák, és 8 gólt ütöttek a belgrádi Čunjevi hálójába, majd a kanadai, amerikai, ausztrál, osztrák és szlovákiai játékosokból álló North Hockey együttesét 9:3-ra, a cseh Basa Stumperk gárdáját pedig 5:3-ra győzték le.

Az A csoportot veretlenül a már említett Kiskőrös nyerte meg, míg a B csoport legjobbjának a tavalyi tornagyőztes, szintén minden mérkőzését megnyerő szlovén Jesenice bizonyult.


Forrás: magyarszo.rs


A rovat legfrissebb hírei