A legfiatalabb Lévai is csatlakozott a felnőttekhez


A Lévai család legkisebb képviselője, Levente is sikeresen bemutatkozott a felnőttek között

Lévaiék balról jobbra: Tamás, Levente, Zoltán
fotó: nso.hu


Mostantól mindhárom fivér célja, hogy bekerüljön a kötöttfogású birkózóválogatottba, és ugyanazon a tornán képviseljék Magyarország színeit.

A Lévai testvérek az M1 aktuális csatorna megkeresésére elmondták, hogy soha nem szeretnének ugyanabban a súlycsoportban versenyezni.
   
"Szemtelenség lenne, ha Levente feljönne és jól megverne minket" - mondta a 82 kilósok között vb- és Eb-bronzérmes Tamás, aki ezzel a család legfiatalabb tagjára, Leventére utalt. A 18 éves birkózó idén robbant be a felnőttek mezőnyébe azzal, hogy az első válogatón többek között az Eb-ezüstérmes Váncza Istvánt is legyőzve megnyerte a 67 kilogrammos kategóriát.
   
A legnagyobb meglepetést viszont Tamás tartogatta, ugyanis - elmondása szerint egy nagyon jól sikerült alapozásnak köszönhetően -  a tavalyi súlycsoportjához képest három kategóriával feljebb, a 97 kilósok között diadalmaskodott a válogatón, majd a zágrábi nemzetközi rangsorversenyen is remek formában versenyezve második lett.
   
"Ennél jobb kezdést nem igazán tudnék kívánni magamnak, mivel megvertem tényleg nagyon-nagyon jó birkózókat ebben a súlycsoportban a világranglista-versenyen, és remélem, hogy hétvégén folytatom majd ugyanezt az utat"
- mondta a BHSE birkózója, aki az egyiptomi rangsorversenyen ismét szőnyegre lép szombaton.
   
A legidősebb Lévai, Zoltán két évvel ezelőtt szívizomgyulladás miatt hosszabb pihenőre kényszerült, ezért hosszú rehabilitációt követően tavaly tért vissza a nemzetközi porondra, méghozzá egy vb-ezüsttel, múlt hónapban pedig ismét aranyérmes lett a hazai válogatón  77 kilóban.
   
"Az utolsó versenyem talán a világbajnokság volt, utána volt egy-két Bundesliga-mérkőzésem, ez azonban nem elegendő ahhoz, hogy életem formájában legyek, de jó úton haladunk efelé" - értékelte az utóbbi időszakot a vb-n és Eb-n egyaránt ezüstérmes Zoltán, aki az idei kvalifikációs világbajnokságon szeretne nagyot lépni és felállni a dobogó legfelső fokára, majd ugyanezt megismételné a párizsi olimpián.
   
A felkészülésben eddig Tamás segített neki, de idősebbik öccse "túlnőtt rajta", ezért most már inkább kisebbik testvérét választja edzőpartnernek, akit kifejezetten ügyesnek és tehetségesnek tart, ezt pedig Levente már a januári felnőtt válogató megnyerésével bizonyította.
   
"Nem is tudtam, hogy én ilyen teljesítményre vagyok képes. Ez még engem is meglepett, mert régen voltunk már versenyen, ennek ellenére nagyon jól kijött a lépés" - mondta a legfiatalabb testvér, aki szépnek tartja bátyjai sikereit, de reményei szerint a jövőben túlszárnyalja majd azokat.

A rovat legfrissebb hírei