Koszta Márk szerint jó döntés volt az izraeli élvonalba igazolni


A magyar tehetség újabb mesterhármast szerzett, mely kicsit enyhíti eddigi rossz légiós tapasztalatait

fotó: startlap.hu

Koszta Márk korábbi U21-es válogatott labdarúgó szombaton pályafutása második mesterhármasát szerezte, eddigi rossz légiós tapasztalatai ellenére jó döntésnek tartja, hogy az izraeli élvonalba igazolt.

A Nes Ziona ellen triplázó 26 éves labdarúgó az M1 aktuális csatorna megkeresésére felidézte: érdekes körülmények között került a Maccabi Bnei Rainához. Legutóbbi együttese, a Torpedo Moszkva ugyanis minden előjel nélkül úgy döntött, hogy Koszta nem utazhat a csapattal a törökországi téli edzőtáborba. A magyar játékos így Moszkvában maradt, ahol nem volt lehetősége játszani, de két hét elteltével becsatlakozhatott a második csapat edzésmunkájába, ezek után érkezett az izraeli klub ajánlata.
   
Koszta megállapodása a szezon végéig szól, de ha a 13. helyen álló együttese kiharcolja a bennmaradást a 14 csapatos első osztályban, akkor jövőre is kölcsönben erősítheti az első élvonalbeli idényét töltő Maccabit.
   
"Most úgy néz ki, hogy sikerül megállni a helyem egy a magyarnál erősebb bajnokságban, de nem szeretném elkiabálni, még van nyolc mérkőzés, amiből megpróbálom a lehető legtöbbet kihozni" - mondta a miskolci születésű futballista, aki eddigi öt mérkőzésén négyszer volt eredményes.

A futballista megtisztelőnek tartaná, ha meghívót kapna a magyar válogatottba, de elsősorban arra koncentrál, hogy minél több góllal meghálálja a bizalmat klubcsapatának.

A rovat legfrissebb hírei