Győzelemmel kezdett a magyar válogatott


A magyar férfi vízilabda-válogatott győzelemmel kezdte szereplését a zágrábi világkupa-selejtezőben

fotó: waterpolo.hu

Varga Zsolt együttese a szerdai nyitónapon négy gól különbséggel nyert a francia csapat ellen.

Távoli lövésekkel és látványos védésekkel kezdődött a mérkőzés, majd a franciák kerültek előnybe fórból. Csakhamar Vigvári Vendel egyenlített szintén emberelőnyből, de aztán létszámfölényes helyzetben megint a franciák voltak eredményesek. Vámos Márton ötméteresből alakította 2-2-re az állást, végül az ellenfél ismét pontosan fejezett be egy emberelőnyt (2-3).
    
A második nyolc perc elején gyorsan jött az újabb magyar egyenlítés Burián Gergely pontos kapáslövésével. Nem sokkal később Vigvári talált a jobb alsóba, szintén kapásból, ezzel először vezettek a magyarok. Mindkét oldalon akadtak eredménytelenül zárult létszámfölényes támadások, aztán Manhercz Krisztián növelte az előnyt. Ebben a szakaszban az utolsó percben kapott először gólt a magyar együttes, Ugo Crousillat távolról bombázott az újonc Szakonyi Dániel kapujába. A végén viszont Német Toni húzta be közelről a labdát, így visszaállította kétgólos különbséget (6-4).
    
A harmadik negyed negyedik percében a magyar kapuban kötött ki a labda, a lövés azonban a támadóidő lejártának pillanatában történt, így videózást követően visszavonták a találatot, majd a következő akció lezárásaként Vámos lőtt nagy gólt távolról. Aztán az újabb szünet előtt 16 másodperccel szépítettek a franciák (7-5).
    
A negyedik szakasz közepén egy szép bejátszás után Angyal Dániel lőtt közelről gólt, majd Pohl Zoltán távoli lövése talált utat a kapuba. A franciák ötmétereshez jutottak, de Mehdi Marzouki löketét Szakonyi kivédte. Tizenhat másodperccel a vége előtt jött még egy francia gól, a meccset viszont Vámos zárta le, aki emberelőnyben lőtt a bal alsó sarokba, amikor már csak három másodperc volt hátra.
    
A zágrábi tornán a magyarok legközelebb a vb-ezüstérmes olaszokkal, majd sorrendben a japánokkal, az amerikaiakkal és az Európa-bajnok horvátokkal találkoznak. Mivel a sorozat döntőjének Los Angeles ad otthont, így az amerikaiak automatikusan továbbjutók, mellettük a két legjobb csapat szerepelhet a végjátékban.

A magyarok további programja:
    
péntek:

Magyarország-Olaszország 18.30
    
szombat:

Magyarország-Japán 20.30
    
hétfő:
Magyarország-Egyesült Államok 18.30
    
kedd:
Magyarország-Horvátország 18.30

 

A rovat legfrissebb hírei