Bronzérmes a junior lány puskacsapat


A Ferik Csilla, Tóth Anna, Vintze Regina összeállítású junior lány puskacsapat bronzérmes lett csütörtökön a tallinni olimpiai kvalifikációs légfegyveres Európa-bajnokságon

A junior bronzcsapat edzőkkel, Szucsák Mátyással és Kisvárdai Istvánnal
fotó: Hungarian Shooting Federation

   
A magyar szövetség beszámolója szerint a 10 méter légpuska csapat versenyszámban a magyar trió a kvalifikáció első részében, a 30 lövéses részben 936,6 kört teljesített, ezzel az ötödik helyen jutott a nyolc közé. Ott már az volt a feladat, hogy az első hatban végezzenek, és éremért lőhessenek. A 20 lövéses részben 626,1 kört elérve harmadik lett a magyar csapat, így a hatodik finnekkel lőhetett az egyik bronzéremért.
   
A finnek 6-4-re elhúztak, de innen öt sorozatot megnyerve a magyarok 14-6-ra fordítottak, és végül 16-8-ra győzek. A másik bronzérmet a szerbek szerezték meg, míg az aranyat a lengyelek, akik 17-13-ra verték meg Norvégiát.
   
A magyar juniorok egy arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel zárták a kontinensviadalt.
   
A következő három napban már a felnőttek lépnek lőállásba: pénteken a 10 méter légpisztolyban, míg szombaton a 10 méter légpuskában osztják ki mindkét nemnek a két-két ötkarikás kvótát.

A rovat legfrissebb hírei