Díjazták a Spartacus Vasutas Sportegyesület legjobbjait


Idén sem maradt el az ünneplés Szabadkán

Nagy Szebasztián birkózó a legjobb felnőtt férfi, míg Nina Šabić szertornász a legjobb felnőtt női sportoló lett a szabadkai Spartacus Vasutas Sportegyesület szerint 2022-ben

A díszülésen kihirdették a Spartacus legjobb csapatát, a legjobb eredményeket felmutató edzőt, és a legjobb sportmunkást is. Zoran Kalinić asztaliteniszezőt életműdíjjal tüntették ki.

A Spartacus Vasutas Sportegyesület díszülésen a legjobb felnőtt férfi sportolónak járó díjat Nagy Szebasztián világbajnok birkózónak vehette át, aki a Spartacus Birkózóklub színeiben edz. A sportoló már javában készül az idei versenyekre, ugyanis egy dániai megmérettetés után hamarosan a kontinens legjobbjaival lép majd szőnyegre az Európa bajnokságon.

„Szabadkán nagyon sok jó sportoló van, és az külön egy kicsit dob azon, hogy Szabadkán én vagyok az egyik legjobb sportoló. Minden elismerés nagyon sokat jelent, minden elismerés nagyon-nagyon jó, akár érem, akár öv, akár valamilyen elismerés. Ez azt jelenti, hogy jó úton járunk, hogy amit csinálunk az a jó út. Nehéz lesz ez az év is a következő is. Itt van nemsokára az olimpia, nemsokára itt lesznek a kvalifikációs versenyek és egy Európa bajnokság is, Belgrádban a világbajnokság, szóval lesz mit edzeni.” – nyilatkozta Nagy Szebasztián, birkózó a PannonRTV-nek.

A Spartacus Vasutas Sportegyesület legjobb felnőtt női sportolói az elmúlt években a labdarúgó csapat tagjai közül kerültek ki, azonban idén a választás Nina Šabić szertornászra esett. A fiatal sportoló 2022-ben Szerbia szertornász bajnoka lett több versenyszámban is: „Elégedett vagyok. Új szertornaszereket kaptunk a még jobb munkához. Igyekszünk és folytatjuk a gyakorlást, az edzést.”

A díjakat Milan Vučković, a Spartacus Vasutas Sportegyesület elnöke adta át. Szerinte a szabadkai sportegyesület tagjai továbbra is kiemelkedő eredményeket érnek el a hasonló nagyságú városok sportegyesületeivel összehasonlítva. Hozzátette, Jovan Mikić Spartak bronzszobrot kap a városban. Ideiglenesen a Tito marsall sugárút elején, az olimpiai kút előtt helyezik majd el:

„A sportegyesület befejezte a projektjét, mert valóban szégyen volt, hogy egy város, amely ennyit köszönhet Jovan Mikić Spartaknak, nem emelt emlékművet a tiszteletére. Ezt az emlékművet elsősorban a helyi önkormányzat és a vajdasági sportszövetség segítségével sikerült elkészíteni, az utóbbiak biztosították a legnagyobb részét. A szobrot bronzból öntöttük és elkészült.”


A legjobb csapatnak járó elismerést a férfi röplabdacsapat kapta. A legjobb eredményeket felmutató edző Boris Arsić lett, a női labdarúgó csapat trénere. Zoran Kalinić asztaliteniszezőt pedig életműdíjjal tüntették ki.

forrás: pannonRTV

A rovat legfrissebb hírei